A húsmentes hónap után ezúttal az elménkre helyezzük a hangsúlyt, és októberben megfogadjuk, hogy mindennap táblajátékokkal játszunk.

Manapság már gyermekkorban nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a különböző készségfejlesztő- és a már kissé komplexebb logikai vagy táblajátékokra. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy azoknak a tulajdonságoknak a fejlesztése, amelyekre ezek a játékok kifejezetten jók, felnőttkorban is nagyon fontos. 

Forrás: giphy.com

Hiszen fejlesztik a feladatmegoldó képességet, segítik az összefüggések felfedezését, a másokkal játszott táblajátékok fejlesztik az érzelmi intelligenciát, például a nyertes, vesztes helyzet kialakulásával, és az önismerethez is sokat hozzáadnak.  Ezért nagyon ajánljuk, hogy az egyedül játszható logikai játékok mellett (szudoku, madzsong) próbáljátok ki a többen játszható táblajátékokat is. Ez annyiban különbözik egy átlagos társasjátéktól, hogy nem a szerencsefaktor vezeti a játék menetét, hanem stratégia felállítására, előregondolkodásra van szükség. Rengeteget lehet tanulni a fair playről és a szabályok követéséről, ami a kapcsolatokban is fontos tényező. Ezek a fejleszthető tulajdonságok kiválóan alkalmazhatók az élet minden területén. Úgyhogy tarts velünk októberben is!