A szépség és a szörnyeteg bútorok otthon mese stílus Walt Disney lakberendezés vintage
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1991-ben bemutatott Walt Disney-mesét egy egész generáció imádta és imádja a mai napig. A szépség és a szörnyeteg kultusza olyannyira nincs leáldozóban, hogy 2017 márciusában jön a mese élő szereplős filmváltozata is. Nem tagadjuk, a Life.hu szerkesztősége is odavan ezért a varázslatos történetért, éppen ezért a következőkben olyan bútorokat és dekorációs elemeket válogattunk össze, amelyek segítségével akár te is megteremtheted a mese különleges világát az otthonodban. 

A sztorit valószínűleg mindenki ismeri: egy gőgös herceg kastélyába egy csúf öregasszony kopogtatott be, hogy szállásért könyörögjön, fizetségül pedig egy szál rózsát kínált. A herceg nem fogadta el a virágot és elzavarta az asszonyt. Ekkor az öreg egy világszép tündérré változott, és büntetésül gonoszságáért megátkozta a herceget és a kastély összes lakóját. Ha a hercegnek szörnyeteg képében sikerül valakit megszeretnie, és szerelme viszonzásra lel, mielőtt lehull az utolsó rózsaszirom, megtörik az átok.

Forrás: Youtube

A hercegből tehát szörnyeteg lett, a palotája szolgálói pedig különféle bútordarabok és lakberendezési tárgyak képében élték életüket egészen addig, míg Belle meg nem törte az átkot.

Az elátkozott kastély legemlékezetesebb lakói többek között Lumière, a gyertyatartó; Tik-Tak úr, az óra; Mrs. Potts és Csészike, a teáskanna és a teáscsésze, vagy éppen Pamacs, a tollseprű.

Az igazán elszánt rajongók akár a mesebeli tárgyak hasonmásait is beszerezhetik, és otthonukat egy komplett elvarázsolt kastéllyá változtathatják. A szépség és a szörnyeteg hangulatát legjobban vintage bútorokkal tudod visszaadni, amelyeknek nagy előnye, hogy egyáltalán nem szükséges őket drága lakberendezési áruházakból beszerezni. Irány a bolhapiac, vagy kutass egy kicsit nagymamád holmijai között. Garantáltan találsz majd egy régi, kopott, de hihetetlenül hangulatos kézi tükröt, vagy akár egy díszes, antik teáskészletet. Inspirálódj képeinkből, és vesd bele magad a mesebeli lakberendezésbe.

A világ legfélelmetesebb helyeihttp://www.life.hu/otthon/20161010-a-vilag-legfelelmetesebb-helyei.htmlHalloweenhez közeledve ismét a horroré a főszerep. Az alábbi szubjektív listán összeválogattuk a világ legrémisztőbb helyeit. Borzongásra felkészülni! Otthon--A tökéletes terasz titka - Megoldások és inspirációkhttp://www.life.hu/otthon/20161007-megoldasok-teraszkapcsolat-esete.htmlSzoba a szabadban – egy teraszkapcsolat nemcsak a lakók életterét növeli meg, hanem lehetőséget ad kreativitásuk kibontakoztatására is. Otthon--Az internet legjobb helye - A gyönyörű, elhagyatott kastélyok Instagram-oldalahttp://www.life.hu/otthon/20161007-abandoned-hudson-valley-a-gyonyoru-elhagyott-kastelyok-instagram-oldala.htmlAz Abandoned Hudson Valley (magyarul az Elhagyatott Hudson-völgy) nevű Instagram-oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse a New York állambeli Hudson-völgy lakatlan és elfeledett épületeit. Otthon--Álomotthonok – Türkiz álom a belvárosbanhttp://www.life.hu/otthon/20161006-alomotthonok-sorozat-flamingo-interiors-takacs-anna-es-szabo-peter-altal-tervezett-luxusotthon.htmlA klasszikus és a modern találkozása egy egyedileg kialakított budapesti luxuslakásban – Álomotthonok című sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek munkáját mutatjuk be. Otthon--Hírességek és otthonaik - Kitalálod, melyik ingatlan kihez tartozik?http://www.life.hu/otthon/20161003-sosem-gondolnad-hogy-ezekben-a-hazakban-vilagsztarok-laknak.htmlMadarat tolláról, hírességet otthonáról - de vajon kitalálod-e, hogy az alábbi luxusingatlanok melyik híres emberhez tartoznak? Korábbi cikkeinkben mindannyiuk otthonával foglalkoztunk már, csak erőltesd meg kicsit a memóriádat. Otthon--Ezeket a színeket fogjuk imádni 2017 tavaszánhttp://www.life.hu/otthon/20160928-a-pantone-intezet-megjosolta-2017-tavaszanak-szineit-a-lakberendezesben.htmlA Pantone Intézet idén sem tétlenkedett, néhány napja már ki is adta az első színügyi előrejelzését a jövő évre vonatkozóan. Úgy, mint egy évvel ezelőtt, most is megvárták a New York-i divathét végét, a látottak alapján pedig megjósolták, milyen színekért fogunk rajongani 2017 tavaszán. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.