Kiderült, miért nincs értelme sokszor a diétának

Forrás: Dreamstime -
diéta nassolás fogyókúra kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Egy friss brit kutatás 1500 nő étkezési szokásait vizsgálta. Ezeknek a nőknek a többsége azt a célt állítja maga elé, hogy 1800 kalóriát fogyasszon egy nap, a valóságban viszont ehhez képest 2200 kalória elfogyasztására kerül sor.

Mindez tehát azt jelenti, hogy egy átlagos nő évi 146 ezer kalóriát fogyaszt el úgy, hogy gyakorlatilag nem is tud róla.

Ez egy egészen elképesztő szám, ami tulajdonképpen 487 sajtburgernek vagy 1825 pohár habzóbornak felel meg. A napi 2200 kalória egyrészt mintegy 200 kalóriával több a brit kormány által javasolt kalóriabevitelnek, és 400 kalóriával több, mint amit az átlagos fogyókúrázó kijelölt saját maga számára.

Forrás: Dreamstime

A Heinz által finanszírozott kutatásból kiderül, hogy a nők 71 százaléka sikertelen fogyókúrát zár, noha türelmesen és elkötelezetten diétázik saját bevallása szerint. Úgy tűnik, a fő csábító a csokoládé, de a chipsnek sem tud ellenállni 44 százalék, 35 százalék pedig a kenyérre nem tud nemet mondani.

A megkérdezettek csaknem fele – 47 százalék – vallotta be, hogy nagy valószínűséggel esznek valamit akkor is késő este, amikor már nem kellene enniük.

Igazságtalanul elhanyagolt olajok: len, szezám és kenderhttp://www.life.hu/ez-zsir/hirdetes/20161013-olajpres-olaj-szezam-kender.htmlEttől hízunk! Évi 500 sajtburgernyi plusz kalóriát fogyasztunk úgy, hogy nem is tudunk rólahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161013-evi-150-ezer-plusz-kaloriat-fogyasztunk-ugy-hogy-nem-is-tudunk-rola.htmlA legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.Ez Zsír!Bombázó! Elképesztő módon pörög a rúdon Pirner Almahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161012-pirner-alma-alakja-egyszeruen-elkepeszto-igy-porog-a-rudon-szexi-foto.htmlAlma a szülés után nem sokkal vissza is nyerte tökéles alakját, amit nem is titkol, rendszeresen posztolja fotóit. Ez Zsír!OrigoDöbbenetesen néz ki a 70 éves testépítő dédnagymamahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161012-a-70-eves-testepito-dednagymama-mary-clayton-dobbenetesen-nez-ki.htmlNem a 70 évesek átlagos életét éli Mary Clayton, aki a pihenés és a kötögetés helyett az edzőteremben tölti az idejét. Hetente pontosan hat napot edz, és munkáját nemrég egy díjjal is elismerték: megnyerte a 60 felettiek testépítő versenyét. Ez Zsír!OrigoAdele edzőtermi fotója zseniális: így szenved az énekesnőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161010-adele-az-edzoteremben-probalja-ledolgozni-sulyfelesleget-kozben-szenvedo-arcot-vag.htmlRengeteg sztár oszt meg olyan fotót, amelyen éppen edzés közben látható. Adele is így tett, ám az ő képe mégis különbözik az összes többitől, ugyanis kegyetlenül őszinte. Széles vigyor helyett a küzdelem és a szenvedés látható az arcán: pontosan ezt érezzük nagyon sokan, mikor az edzőteremben izzadunk. Ez Zsír!OrigoBo Derek 59 évesen is egy szexbombahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161008-az-59-eves-bo-derek-remek-formaban-van.htmlBo Derek egy egész generáció szexszimbólumává vált, köszönhetően az 1979-es Bombanő című filmnek. Bár azóta több mint 35 év is eltelt, a színésznő még most is méltán büszke lehet alakjára. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.