Pezsdülj fel! Szépségtippek a divat fővárosából, Milánóból

Milánó kifutó szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Káprázatosan izgalmas, amikor a tradíció és az innováció összeolvad a mediterrán temperamentummal. Fantasztikus anyagválaszték, formavilág és megannyi kreatív pompa, ami a Milánói Divathéten elénk tárult. Persze a kulisszák mögött még sok izgalom rejlik. Nézzük meg közelebbről, milyen sminktrendek lesznek a következő szezonban, amiket akár mi is beépíthetünk kelléktárunkba.

Arctökéletesítő életérzések:

  • Minimalista – A tökéletes matt alapozás egy kis fényjátékkal. A bőrtökéletesítő báziskrém után egy folyékony alapozás következik, majd a porpúderrel való fixálás. A szemhéjra aranyló bronz szemhéjkrém, az alsó pillatőhöz matt középbarna satír kerül, és mindez kontúr nélkül adja meg a kifinomult hatást. Highlight a kupidóívre és diszkréten a szemzugba menjen. Az ajkak természetes ragyogásához csak egy ajakbalzsam kell.
  • Country – Egészségtől ragyogó orcák. Matt alapozás és púderezés után finom fénycsillanás kerül highlight segítségével a szemzugba és a kupidóívre. Az üdeséget a barackos arcpirosító gazdag használata adja meg, amit az arccsont alá, az arc közepe felé, kissé vastagon kell használni.
  • Glossy – Természetes ragyogás, ami krémesen az igazi. Légiességét az adja ennek a sminknek, hogy csak krémeket használunk. Az arctökéletesítő primer után a folyékony alapozóval egységesítjük a bőr színét, és nem fixáljuk le. Krémpirosítóval kontúrmentesen élénkítjük finoman az orcát. Az ajkakra áttetsző ajakbalzsam kerül.
Forrás: AFP

Szemfestési technikák:

  • Kezdjük a finom megoldásokkal. A szemzug kiemelése highlighttal és ezüstös szemhéjkrémmel nagyon tiszta tekintetet kölcsönöz a tökéletesen matt környezetben. A fényes alapozás mellett a szemhéjkrémekkel való játék lendületes külsőt kölcsönöz. Az alsó-felső vízvonal kiemelése fekete szemceruzával nagyon kifejezővé varázsol minden tekintetet. Csak egy szín, akár csak egy csíkban felfestve a mozgó szemhéjra, újszerű urbanista megközelítés. Kedvenc színek a sárga, a mandarin, a ciánkék, a padlizsán.
  • A kifelé vastagodó cicás tusvonal és a geometrikus hatás is tartja magát. A geometrikus hatás lényege, hogy ne húzd egységesen végig, hanem szakítsd meg a szemhéj közepén. A szemhéj külső szélét húzd túl, és kösd össze az alsó pillatővel. Az egyik nagy kedvencem, amikor csak a felső szemhéjat tartjuk izgalomban, és az alsó tisztán marad.
  • Próbáld ki a „papírbabák”-hatást! Egy fekete szemceruzával húzz vastagon kifelé ívelve egy tusvonalat, majd satírozd el. Ezután a mozgó szemhéj egészére satírozz egy grafitárnyalatot, és mélyítsd a szempillatövet egy kis feketével. Szempilláidat dúsító fekete szempillaspirállal fesd ki, a külső szélét duplán.
  • Az új füstös hatású szem a következő szezonban a kobaltkék és fekete kombinációja lesz. Elektromossággal tölti meg a tekintetet, és nagyon izgalmas együtt ez a két szín. Elkészítése roppant egyszerű. Amire mindenképpen figyelj, hogy tartós hatású szemceruzát válassz hozzá. A kék színnel húzz egy tusvonalat, az ujjaddal picit satírozd el, majd húzd ki még egyszer a ceruzával alul. Ugyanezt a műveletet végezd el a fekete szemceruzával, és már kész is.
Forrás: AFP

Szemöldöktrend:

  • Ami szemöldöktrendet illeti, marad a természetes hatású, vastag szemöldök, finoman élénkítve és kifésülve, de egyre népszerűbbek a kivilágosított szemöldökök. A világos szemöldök finom, pasztell árnyalatokkal való élénkítése is nagyon trendi. Próbáld ki a lilát, a rózsaszínt, a sárgát.
Forrás: AFP

Ajakrúzstrend:

  • A matt és a fényes textúrák egyaránt divatosak lesznek a következő szezonban. Sőt, jön vissza az ultrafényes szájfény is. Ami meghatározó lesz jövőre, azok a különleges árnyalatok, mint a cékla, a borvörös, a cseresznyepiros, a fahéj, valamint a glitter.
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.