Vajon mikor jön el az a pont egy házasságban, amikor tudatosul a felekben, hogy a közös életük kisiklott, hogy tovább már nem tudnak együtt élni? Egy pillanaton múlik minden, vagy egy hosszú, fájdalmas folyamat eredménye? 

 Az alábbi vallomást névtelen levélírónktól kaptuk, aki arról számolt be, hogyan élte meg azt a pillanatot, amikor rájött, hogy vége a házasságának. 

A nap, amikor véget ért a házasságom

A házasságom 2014. november 20-án ért véget, de akkor még túl naiv voltam ahhoz, hogy ezt észrevegyem. Azt hittem, érdemes még egy esélyt adni a kapcsolatunknak, mert túl gyenge voltam ahhoz, hogy belássam, mindaz, ami velünk történt, már visszafordíthatatlan. 

Forrás: Thinkstock

Azon a bizonyos november 20-án a férjem egy üzleti útról érkezett haza, és én azonnal éreztem, hogy másmilyen, mint korábban. Kedvesebb volt velem, és türelmesebb a kislányunkkal, magától segített az esti fürdetésnél, este pedig mellém bújt az ágyban, és azt súgta, hogy meg akar javulni, többet szeretne otthon lenni, és segíteni nekem. Szeretkeztünk, és összeölelkezve aludtunk el.

Miközben a leheletét éreztem a nyakamon, az volt az érzésem, hogy most már minden rendben lesz velünk, a korábbi viharok elülnek, és mi ismét boldogok leszünk.

De pár pillanat múlva egészen más érzés kerített hatalmába, nyugtalanná váltam, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy a köntösömben ülök a nappaliban, és a telefonját tartom a kezemben. Szinte sokkos állapotba kerültem. Nagyon hamar megtaláltam azokat az intim képeket és videókat a mobilján, amiket nem nekem küldött, hanem egy ismeretlen nőnek, és döbbenten próbáltam összerakni a képet, hogy ki is lehet ez a férfi, aki az ágyamban alszik.

Ez kellett volna hogy legyen az a pillanat, amikor véget ér a házasságunk. 

Forrás: Thinkstock

De nem volt hozzá erőm. Inkább remegve és sírva kértem tőle magyarázatot, és tettem fel neki olyan kérdéseket, amikre nem is igazán akartam válaszokat kapni. Fokozatosan kezdett bennem összeomlani a kép arról a családról, amit terveztem, egy leendő második és harmadik gyermekről, a boldog jövőről.

A nap, amikor véget ért a házasságom

Neked is van egy fájdalmas történeted, amit szívesen kiírnál magadból? Küldd el nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Kértem, hogy kérjen segítséget valakitől, próbáltam olyan nőkkel beszélni, akik hasonló helyzetben voltak, de mindeközben megőriztem a titkát, és úgy szégyelltem magam, mintha én tettem volna valami rosszat. Három hét telt el úgy, hogy közben folyamatosan őrlődtem, mígnem karácsony előtt tíz nappal ki nem derült, hogy

a férjem meg sem próbált változtatni a dolgokon, ugyanúgy folytatta a viszonyát, ugyanúgy hazudott nekem, és meg sem próbált semmit tenni annak érdekében, hogy helyre jöjjön a kapcsolatunk.

Forrás: Dreamstime

A karácsonyi fények melegében akkor vált számomra véglegesen bizonyossá, hogy ő már évekkel ezelőtt feladta a kapcsolatunkat, és többé már felesleges magam azzal áltatni, hogy a dolgok még helyrehozhatók.