A legtöbb munkahelyen szerveznek egy búcsúztató összejövetelt a babázás csodás időszaka előtt álló kolléganőnek, ahol azzal köszönnek el tőle, hogy pár év múlva sok szeretettel várják vissza. Aztán egyik nap, amikor az anyuka a kis karon ülő babával visszatér egy meglepetéslégyottra, hirtelen rájön, hogy már kívülálló.

Az első időben a kisbabás képek még szép számmal kapják a lájkokat az exkollégáktól is. Időnként jön egy-egy e-mail, üzenetváltás a tipikus „Hogy vagy? Mi újság?” témakörökben. Majd eltelik pár hónap, és a munkahelyi kör visszazáródik, az anya pedig a családja felé fordul. Ezzel nincs is semmi gond, természetes folyamat. 

A csattanás ott érkezik, amikor eljön a visszatérés ideje. 

Forrás: Thinkstock

Telnek-múlnak a hónapok, évek, és közben az édesanya érezni kezdi a vágyat. Vágyat arra, hogy minden reggel órára keljen, a kényelmes helyett a csinosat válassza – ez értendő mindenre! –, és ismét munkába induljon. Persze lehetséges, hogy a piszkos anyagiak is hozzásegítik eme állapot eléréséhez. A lényeg, hogy a gépezet beindul. 

Most hagyjuk, hogy egy anyában milyen negatív lelki folyamatok indulnak be, amikor az állam által kínált intézményi lehetőségek napi rendszeres használata mellett dönt. 

Forrás: Thinkstock
Gyereknevelés munka mellett? Íme, 5 hasznos tipp az időbeosztáshoz

Lelkiismeret-furdalás – ez a leggyakoribb érzés, amit a dolgozó anyák megélnek minden áldott nap. Hiszen a munka és a ház körüli teendők mellett nehéz időt szakítani arra, hogy értékes és tartalmas időt töltsünk gyermekünkkel. A helyzet azonban nem menthetetlen, egy korábbi cikkünkben bemutattunk öt olyan tippet, amelyek könnyebbé tehetik a munka melletti gyereknevelést. 

A bölcsőde, óvoda rengeteg szuper lehetőséget rejt magában. Egyrészt a gyermek életének szerves részévé válik a közösségi élet – annak minden előnyével és hátrányával együtt –, másrészt az anya számára újból kinyílik a világ: munkahely, rendszeres utazás, újfajta emberi kapcsolatok... stb. Azon szerencsések esetében persze, akiknek adtak a munkáltatók egy esélyt. Hisz nem titok, hogy a kisgyerekes nőket nem kedvelik. 

Forrás: Thinkstock

Sokszor hallunk megszüntetett pozíciók helyett felajánlott, családi élettől idegen beosztásokról, hirtelen más városba szóló visszatérési lehetőségekről, létszámleépítési körbe – sajnos – épphogy csak bekerülésről. 

Az állásinterjúk gyakori vendégéről, a szájhúzás-fejvakarás duettjéről, amikor a nő kisgyerekes mivoltára fény derül. A reggeli gyomoridegről, amikor a kisgyerek bágyadtan téblábol ide-oda, a lázmérő pedig csak 37 fok felett áll meg. 

Tárgyilagosan nézve ez abszolút jogos: a kicsik gyakran betegek, és az esetek java részében az édesanyák maradnak otthon a csemetékkel – ezáltal sok-sok napra kivonva magukat a munkából. Nem mindenkinél van nyugdíjas, közelben élő nagyszülő, és kevés helyzetben vállalják ezt az apák. Tehát, ez jogos LEHETNE, ha a „csodálatos emberi elmékből” hiányozna a kreativitás, az együttérzés és a józan ész. 

Forrás: Thinkstock

Kedves Munkáltatók! Azt hiszik, egy anya munkaerő csupán potenciális táppénzpióca? 

  • Igaz, többször előfordul majd, hogy otthon kell maradnia a gyerekkel, de számtalan munkakörben, a „home-office” tökéletesen működőképes ilyen helyzetekben. 
  • Az anyaság felelősségteljes viselkedése kihat a munkára is, amit végez. 
  • A megfelelő időbeosztás képessége kulcsfontosságú lett az életében, és a munkája során is előszeretettel alkalmazza. 
  • Ő már nem a munkájának él, ám cserébe komolyan veszi a munkaidejét. 

Egy nő, aki hónapokat, éveket töltött otthon, ki van éhezve „másfajta” megbecsülésre is, amiért nem rest tenni. Amennyiben lehetőséget kap, élni fog vele. 

Forrás: Thinkstock

Kedves Visszatérő Anyák! Már a baba születésekor érdemes tudatosan felkészülni a visszailleszkedésre! 

  • Próbáljátok – ha minimálisan is, de – tartani a kapcsolatot a volt munkatársakkal, főnökkel. Ne engedjétek, hogy elfelejtsenek benneteket! 
  • A babázás időszakában képezzétek tovább magatokat, maradjatok piacképesek – vagy épp vágjatok bele valami újba. 
  • Időben kezdjétek el intézni a munkába állást – legyen szó a régi, vagy épp egy új helyről. 
  • Vessetek számot, hogy ki miként tud majd besegíteni, az intézményekből hazahurcolt gyermekbetegségek esetén – ezt a haditervet pedig nyugodtan építsétek bele az állásinterjúba. 
  • Soha, de soha ne takarózzatok a gyerekkel! Lehet, hogy éjjel háromig fent voltatok vele, de inkább dobjatok be egy tripla eszpresszót reggel, mint hogy kókadozva álljatok munkába. 
Forrás: Thinkstock

A munkáltató és a munkavállaló közös felelőssége, hogy milyen lesz a munka sikeressége. Tegye meg tehát mindkét fél a magáét. 

Forrás: Facebook/Mark Zuckerberg
Újdonsült apuka vagy? Vegyél példát Mark Zuckerbergről!

A 31 éves Mark Zuckerberg már lánya születése előtt bejelentette, hogy ő bizony ki szeretné venni a részét gyermeke első heteiből, a neveléséből, gondozásából, szeretgetéséből. A szavát be is tartotta: Max megszületése után két hónapos apasági szabadságra ment. Zuckerberg példájával szemben idehaza még mindig az a természetes, ha az anyukák maradnak otthon a gyerekekkel, hiszen – gondolják sokan – a szülés, a babázás úgyis „női dolog”. A tradicionális nemi szerepfelfogás szerint a férfi a családfenntartó, a nőnek pedig otthon a konyhában, no meg a gyerekek mellett a helye. De valóban jól van ez így? Korábbi cikkünket itt olvashatod el. 

Zárszóként szeretnék kérni egy „RESPECT”-et azon munkahelyek és munkaadók részére, akik nem azt nézik, hogy hány gyereket akar egy nő, vagy épp mennyi várja otthon! Hisz bizony van belőlük is szép számmal!