Csisztu Zsuzsa gyermekkora óta sokat utazik, korábban tornászként és újságíróként Európa és Ázsia számos pontján megfordult, és élt Amerikában is, így nyugodtan kijelenthetjük róla, hogy igazi világpolgár. A televíziós műsorvezető legutóbb Las Vegasban járt a férjével, ahol egy szakmai rendezvény háziasszonyaként lépett színre férje oldalán, és önállóan is, ám a munka mellett természetesen jutott ideje a fő látnivalók megtekintésére is. Zsuzsa fantasztikus élményeiről számolt be a Life.hu-nak.

Ahol nincs idő unatkozni
Las Vegas az a hely, amit egyszerűen szinte nem lehet felülmúlni; ez egy all-inclusive élmény, aminek minden pillanata az emlékezetbe vésődik. Zsuzsának régóta szerepelt a bakancslistáján ez a város, és kimondhatatlanul örül, hogy végre teljesült az álma. „A férjem orvosként és táplálkozástudományi szakértőként évek óta kutatja azokat a táplálkozási lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak az egészséges, hosszú élethez. Ennek kapcsán utaztunk el Las Vegasba, ahol Norbi nagyszámú szakmai közönség előtt tartott előadást legújabb vizsgálatairól. A meghívott vendégek között volt Cseh László világ- és Európa-bajnok, többszörös olimpiai ezüstérmes úszó és Tóth Krisztián világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, és különösen jóleső érzés volt látni a köszöntésük meghitt pillanatait. A kétnapos szakmai rendezvényen háziasszonyként vettem részt, ahol angol nyelven tolmácsoltam, illetve élő interjút készítettem világklasszis sportolóinkkal, akik már évek óta a férjem táplálkozási tanácsaival készülnek a versenyekre" – mesélte Zsuzsa, majd hozzáfűzte: Las Vegasban az ember csak kapkodja a fejét, és hamar telítődik a látvánnyal", ám miután más közegben is töltöttek némi időt, így nem volt annyira tömény az élmény.

Forrás: Csisztu Zsuzsa, Dreamstime
Forrás: Dreamstime
A Life.hu extra tippje
Akárhány embert megkérdezel, mindegyik másért imádja Las Vegast, de a lényeg az, hogy a világ egyik legnagyobb szórakoztatóközpontja szinte mindenkinek nyújt valami feledhetetlen emléket. Ha pedig rajongsz az igényes zenéért, akkor van egy jó hírünk, ugyanis megnézheted élőben is kedvenc szupersztárjaidat. Kalandozz az USA nyugati partján 522 000 Ft/fő/12 éjtől.


Engedj a csábításnak!
A csillogó metropolisz ismeri a csábítás trükkjét, ami hozzátartozik a személyiségéhez, ugyanakkor az ellentmondások földje is: feslett erkölcsű és elbűvölő, titokzatos és vad, aki mindenféle embert a hálójába vonz, de különösen azokat, akit rejtegetni akarják a titkaikat, vagy új életet szeretnének kezdeni. „Ez a furcsa kettősség az utcákon sétálva is megfigyelhető. Las Vegas épületei és fényei láttán az ember hirtelen hátrahőköl, és nem győz fényképezni, annyi érdekes néznivaló akad. A mini Eiffel-toronytól kezdve az egyiptomi piramisokon át a Colosseumig a világ leghíresebb nevezetességei tárulnak a szemünk elé, méghozzá kicsinyített formában. Ám ha az ember nyitott szemmel jár, észreveszi Vegas másik arcát: a tüntetőket, a rongyos ruhájú háborús veteránokat, a kéregetőket. Ebben a városban is élnek nehéz sorsú emberek, de túlsúlyban van a fényűzés, a luxus és a végeláthatatlan bulizás. A harmadik nap után mindketten kezdtük úgy érezni, hogy kicsit sok ez a világ" – mondta a bájos sportriporter, majd azzal folytatta, ettől függetlenül nagyon élvezték a kint töltött idő minden pillanatát.

Forrás: Csisztu Zsuzsa, Dreamstime

„Ilyen az igazi showbusiness"
Az élményorientált turisták számára Las Vegas valóságos paradicsom, hisz minden sarkon felbukkan valami egyedülálló attrakció, ám a legizgalmasabb elfoglaltságot kétségtelenül a show-műsorok jelentik. Ezek közül is kiemelkednek a Cirque du Soleil előadásai, amelyek már több mint 20 éve szerves részét képezik a város életének. Az 'O' című produkcióban híres akrobaták, korábbi olimpikonok, szinkronúszók és búvárok lépnek fel egy vízi színpadon. A lenyűgöző látványvilág Zsuzsáékat is elkápráztatta, ám még ennél is izgalmasabb kalandban volt részük, hisz Supola Zoltánnak, akivel Zsuzsa tíz éven át szerepelt együtt a tornászválogatottban (és aki 7 évig szerepelt a produkcióban), valamint Kelemen Tamásnak, korábbi tornász és sziklaugrónak, az előadás egyik főszereplőjének köszönhetően a backstage-be is benézhettek. A házaspárra az Ultimate Variety Show is óriási hatást gyakorolt, ahová Czivisz Gábor artistaművésztől kaptak meghívást. „A Planet Hollywood Resort & Casino ad otthont ennek a színházi előadásnak, amire az ember azt mondja, hát igen. Ilyen az igazi showbusiness" – fűzte hozzá az ATV műsorvezetője, aki nagyon élvezte a stand-upos zsonglőrök, az argentin dobosok és Gábor csúcsprodukcióját, aki hihetetlen erőről és egyensúlyérzékről tett tanúbizonyságot.

Forrás: Csisztu Zsuzsa, Dreamstime


Minden ízlésnek kedvező gasztrokavalkád
„A bűn városa" nemcsak fantasztikus látnivalókkal kecsegtet, hanem különböző kultúrákkal is, a gasztrokínálat pedig egyenesen fenomenális. Ezerféle ízvilágot lehet kipróbálni, legyen szó akár Gordon Ramsey isteni burgereiről, akár a népszerű sztárséf, Nobu Macuhisza különleges szusijairól, és minden étkezés felér egy valóságshow-val. „Itt minden arról szól, hogy egyél, igyál, szórakozz, vásárolj, és szinte észrevétlenül kivarázsolják a pénzt a zsebedből"  – árulta el az egykori tornász, aki kintléte során egy dzsungelétterembe is ellátogatott férjével és barátaival. Zsuzsa szeret új dolgokat felfedezni, ezért kimondottan élvezte a buja növényzettel, villámlással és dörgéssel tarkított környezetet. Sőt még azt is, amikor egy elefánt ormánya kis híján a tányérjába lógott.

Forrás: Dreamstime


Élményrepülés a Grand Canyon felett
Az ötnapos amerikai kiruccanás alatt Zsuzsáék igyekeztek nyitott szemmel és érzékekkel megismerni ezt a nyüzsgő világot, ám a Grand Canyon felett ennek pont az ellenkezőjét tapasztalták. „Ott fenn a magasban a miniatűrségét érzi leginkább az ember, hogy a természet méreteihez képest csak nüánsznyi kis pontocska a világon. Hajnalban szállt fel a helikopterünk, így a napfelkelte fényeiben láthattuk a Grand Canyon csodálatos képződményeit és a hatalmas Hoover-gátat"  – mesélte lelkesen a népszerű riporter, aki számára maradandó élményt nyújtott a kaszinózás is, ahol szinte csak figyelte a játékosokat, a játékban nem is nagyon vett részt, hiszen túlságosan nem ragadta magával a játékszenvedély. „Las Vegasban ezek az igazi csodák. Bár itt nincsenek történelmi épületek vagy különleges kultúrtörténeti emlékek, mint bármelyik európai városban, az emberi tehetség, a szórakoztatás és az élvezetek hajszolása olyan erősen van jelen, hogy szinte felfoghatatlan. Igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni ebből a néhány napból, de sok dolog van még azon a bizonyos bakancslistán, amit szeretnénk egyszer kipipálni. Úgyhogy nem mondom, hogy utoljára voltunk Las Vegasban, de ez a csillogás és túlzott ragyogás újra megerősítette bennem, mennyire szeretünk hazajönni, és mennyire szerencsés az az arány, ahogy a szépség, a történelmi emlékek és a kultúra keveredik itt, nálunk, gyönyörű fővárosunkban."

Forrás: Dreamstime