Amellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket!

Hozzávalók 

  • 300 g sütőtökpüré
  • 2 tojás
  • 100 g vaj
  • 150 g barna nádcukor
  • 150 g zabliszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • egy csipet só 

A tetejére 

  • fahéj
  • darált dió
  • olvasztott vaj
Forrás: Thinkstock

A sütőtököt kisebb szeletekben süsd meg, úgy hamarabb elkészül. Ezt a műveletet akár előző nap is elvégezheted. A sütőtök húsát tedd egy nagy tálba, add hozzá a tojásokat, a felolvasztott vajat, a cukrot és a fűszereket. A lisztet egy másik tálban keverd össze a sütőporral, majd fokozatosan add hozzá a sütőtökös masszához. Ha alaposan összekeverted, mehetnek is a muffinpapírba. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Amikor kihűltek a muffinok, olvassz fel egy kevés vajat, majd egyesével mártogasd bele a muffinok tetejét először az olvasztott vajba, majd a darált diós, fahéjas keverékbe. 

Végre itt a tökszezon! Ezért egyél belőle minél többet
Egy hideg őszi estén nincs is klasszabb, mint elkészíteni egy nagy adag sütőtököt, és még melegében megcsorgatni egy kevés aranyló mézzel. De azonkívül, hogy finom, miért éri meg minél többet fogyasztani a sütőtökből? Most kiderül!