Amellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket!
Hozzávalók
- 300 g sütőtökpüré
- 2 tojás
- 100 g vaj
- 150 g barna nádcukor
- 150 g zabliszt
- 0,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- egy csipet só
A tetejére
- fahéj
- darált dió
- olvasztott vaj

A sütőtököt kisebb szeletekben süsd meg, úgy hamarabb elkészül. Ezt a műveletet akár előző nap is elvégezheted. A sütőtök húsát tedd egy nagy tálba, add hozzá a tojásokat, a felolvasztott vajat, a cukrot és a fűszereket. A lisztet egy másik tálban keverd össze a sütőporral, majd fokozatosan add hozzá a sütőtökös masszához. Ha alaposan összekeverted, mehetnek is a muffinpapírba. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Amikor kihűltek a muffinok, olvassz fel egy kevés vajat, majd egyesével mártogasd bele a muffinok tetejét először az olvasztott vajba, majd a darált diós, fahéjas keverékbe.