Fogyókúrázók álma: szendvics kenyér nélkül

Forrás: Thinkstock -
diéta szendvics egészséges életmód étkezés kenyér fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szendvics nagyon praktikus étel, könnyen szállítható, hamar elkészül, és sokféleképpen variálható. Az egyetlen baj vele az, hogy általában elég sok kalóriát tartalmaz, aminek többnyire a szénhidrátban gazdag kenyér az oka. De erre is van megoldás!

Káposztalevél

Kenyér helyett csomagoljuk káposztalevélbe a finomságokat. A káposzta külső, nagy leveleit főzzük meg, majd pakoljuk bele a felvágottat, zöldséget. A káposzta rostban gazdag, így eltelít, a kisebb, belső leveleit pedig apró darabokra vágva elhasználhatjuk húsgombóc készítéséhez.

Forrás: Thinkstock

Salátalevél

A salátalevél is kiváló választás a kenyér helyett. Vagy a nagy leveleibe tekerjük a szendvicsbe valókat, vagy az apróbb leveleket dolgozzuk bele a „salátakenyerünkbe”.

Teljes kiőrlésű, 100 kalóriás zsemle

A 100 kalóriás lapos zsemlét is bevethetjük, ami tulajdonképpen kenyéralapú, mégis jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és számtalan variációban kapható a boltokban. Érdemes kipróbálni a teljes kiőrlésű, rostban gazdag változatát. Reggeli mellett ebédre is fogyaszthatjuk.

Forrás: Thinkstock

Portobello

A portobello gomba szintén nagyon kevés kalóriát tartalmaz, mégis jóllakottnak érezzük magunkat tőle. Süssük vagy grillezzük meg, és ebbe töltsük a szendvicsbe valókat. Ehhez már érdemes kést és villát is használni, fogyókúrázóknak muszáj kipróbálniuk.

Tortilla

A hizlaló kenyér helyett a torilla is nagyszerű választás, de nem mindegy, melyiket vesszük le a polcról, vannak ugyanis nagyon magas kalóriatartalmú változatai. A magas rosttartalmú, kalóriaszegény tortilla a jó választás, de a címkét minden esetben alaposan tanulmányozzuk át. Ha megtaláltuk a megfelelőt, töltsük tele finomságokkal, és már csomagolhatjuk is magunknak uzsonnára.

Forrás: Thinkstock

Az ősz legmenőbb sütije sütőtökkel készül

Amellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket!
Az ősz legmenőbb sütije sütőtökkel készülhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161027-sutotokos-receptek-egeszsegesek-es-finomak.htmlAmellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket! Ez Zsír!--Zsírégetés egyszerűen! Így fűszerezd az ételeidet, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161025-igy-fuszerezd-az-eteleidet-ha-zsirt-szeretnel-egetni.htmlSokszor egy-két apró trükk is elég ahhoz, hogy megtartsd a jó formádat, vagy éppen könnyebben lefogyjál. Például az sem utolsó szempont, hogy milyen fűszerekkel ízesíted az ételeidet, sőt, egy-egy jól megválasztott fűszer szuper zsírégető lehet! Ez Zsír!--Nyolcéves korára elérte a 70 kilót! Mégis bombanő és példakép lett Radics Gigihttp://www.life.hu/ez-zsir/20161024-tulsulyosak-a-diakok-a-nemzeti-egyseges-tanuloi-fittsegi-teszt-eredmenyei-alapjan.htmlA magyar iskolások negyede továbbra is súlyfelesleggel küzd. A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (Netfit) szerint a számottevő javuláshoz idő kell, és a változás többnyire csak külső segítséggel valósul meg. Radics Gigi énekesnőnek ez sikerült, pedig 8 éves korára már elérte a 70 kilót. A Megasztárban feltűnt tehetséget személyi edző segítette az átalakulásban, de a szülei is támogatták az életmódváltását. Ez Zsír!--Hollywoodi sztárok a jojóeffektus fogságábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161020-hollywoodi-sztarok-a-jojo-effektus-fogsagaban-fotok.htmlA Hollywoodi celebek talán még nagyobb nyomás alatt vannak, mint mi, hiszen róluk mindennap címlapokon ítélkeznek. A nagy nyomás miatt sokszor rossz útra tévednek, és például az egészséges életmód helyett különböző, hosszú távon kicsit sem hatékony diétákba kezdenek. Kik a jojóeffektus leghíresebb hollywoodi áldozatai? Mutatjuk! Ez Zsír!OrigoGondoltad volna? Több tonna sajtburgert eszel meg tudtodon kívülhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161013-evi-150-ezer-plusz-kaloriat-fogyasztunk-ugy-hogy-nem-is-tudunk-rola.htmlA legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyobb falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között. Ez Zsír!--65 kiló fogyás után nyert fitneszversenyt Őrfalvy Gusztávhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161017-orfalvy-gusztav-65-kilo-fogyas-utan-vett-reszt-elso-fitneszversenyen.htmlGuszti elképesztő fogyásáról februárban számoltunk be. Ekkor mesélte el nekünk, hogyan fogyott le 65 kilót, és azt is elárulta nekünk, hogy első fitneszversenyére készül. Azóta eltelt 8 hónap, a verseny is lezajlott, ő pedig elképesztő sikert ért el: első lett kategóriájában. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.