Kísértetiesen nézett ki Heath Ledger otthona a halálakor

Joker otthon Heath Ledger lakás szentély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heath Ledger csak 28 éves volt, amikor elhunyt, nem sokkal azután, hogy befejezte a Batman-filmet, amiben Joker szerepét formálta meg. A szerepe megszállottjává vált, ezt mutatja az is, milyen volt New York-i otthona a halálakor.

Már lassan 9 éve, hogy Heath Ledgerre holtan talált rá házvezetőnője a lakásában. 2008. január 22-én a színész túladagolta magát gyógyszerekkel. Sokan azt mondják, hogy Joker megformálása okozta a tragédiát, annyira beleélte magát a szerepbe. Ezt bizonyítja az is, amilyen állapotban Ledger lakása volt a halálakor.

Heath Ledger Jokerként Forrás: Youtube

A New York Post arról számolt be, hogy a színész lakásában patikai rend és tisztaság uralkodott, de Joker az apartman minden zugában jelen volt. Ledger a szerepében élt, otthona olyan volt, mint egy szentély: mindenhova bohócfigurákat rakott ki, hangfelvételeket tárolt, amiknek segítségével Joker vérfagyasztó hangját gyakorolta, és rengeteg korai Batman-film anyagát is tárolta itt. Rengeteget foglalkozott a szereppel, túlságosan beleélte magát.

A színész tabletták nélkül már nem is tudott aludni, a forgatás idején naponta csak két órát pihent. Egészségi állapota is romlott az éjszakai forgatások és a hideg időjárás miatt. Heath kimerült és fáradt volt, mégis mindenképpen be akarta fejezni a forgatási munkálatokat.

Az Oscar-szobrot, amit halála után ítéltek oda neki Joker szerepéért, kislánya, Matilda kapja majd meg 18. születésnapjára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.