Kísértetjárás hollywoodi módra - Épületek, ahol hírességek kísértenek

Al Capone Marilyn Monroe Hollywood szellem Orson Welles kísértet Halloween épület Anna Nicole Smith Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy korábbi cikkünkben már bemutattunk öt olyan sztárt, akik laktak már szellemjárta házban, és természetfeletti élményekről a nyilvánosság előtt is beszéltek. Most pedig jöjjenek azok az elhunyt hírességek, akik a mai napig nem nyugszanak, és vissza-visszajárnak haláluk helyszínére vagy akár egykori kedvenc helyeikre.

Ha az Egyesült Államokban jársz, és szellemekkel szeretnél találkozni, az alábbi helyszíneken - a szóbeszéd szerint - könnyedén összefuthatsz egy-egy kóborló lélekkel.

Marilyn Monroe

Ha össze szeretnél futni Marilyn szellemével, három lehetőséged is van rá:

  • barátkozz össze azokkal, akik megvásárolták Monroe csodás brentwoodi otthonát;
  • szállj meg a Hollywood Roosevelt Hotel 246-os számú szobájában, vagy tanulmányozd a hotel halljában található tükröt, ahol a vendégek egyszer látták már Marilyn kísértetét;
  • tarts szellemidézést a Westwood Memorial temetőben, Marilyn sírjánál.
Forrás: AFP

Amy Winehouse

2011-ben a The Sun arról számolt be, hogy Pete Doherty - Winehouse exe - Párizsba utazott, miután halott kedvese szelleme háromszor vagy négyszer megjelent neki londoni lakásában. Az egyébként drog- és alkoholproblémákkal küzdő Doherty ezen látogatások alkalmával elméletileg tiszta volt.

Forrás: AFP

Anna Nicole Smith

A Seminole Hard Rock Hotel & Casino állítólag teljesen felújíttatta azt a fürdőszobát, amelyben megtalálták a playmate holttestét, ráadásul a szobákat is átszámozták, hogy Smith kóborló lelke ne kísértse tovább a tetthelyet. A szóbeszéd szerint a kísértet most a hotel folyosóján bolyong.

Forrás: AFP

Al Capone

Az Eastern State Penitentiary, vagyis a Keleti Állami Fegyház (más néven ESP) az Egyesült Államok legkegyetlenebb börtöne volt. 1829-től 1971-ig működött, és olyan rosszfiúk is raboskodtak, mint például Al Capone. Al Capone a börtönben töltött utolsó éveiben vérbajban szenvedett, és engedélyt kapott rá, hogy kikapcsolódásként bendzsóján játsszon a zuhanyzóban. Nos, a ma már látványosságként üzemelő egykori börtön falai mögül, a látogatók szerint a mai napig hallani a bendzsó dallamait.

Forrás: Wikipedia

Orson Welles

A túlvilági élet nem lehet túl izgalmas, ha a bonviván, Orson Welles az egykori kedvenc falatozójába a Sweet Lady Jane-be jár vissza brandyt kortyolgatni és desszertet majszolni. A szemtanúk szerint legalábbis a híres rádiós és színész kísértete a mai napi visszatérő vendég.

Forrás: AFP
Töltsd halloween éjszakáját Drakula hátborzongató kastélyában!http://www.life.hu/otthon/20161024-airbnb-drakula-kastelya-kiberelheto-halloweenkor.htmlImádsz rettegni? Minden évben véres horrorfilmek társaságában töltöd halloween éjszakáját? Akkor ezt a lehetőséget neked találták ki: töltsd október 31-ét Erdélyben, a világhírű Drakula gróf várában. Otthon--A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20161020-a-leghatborzongatobb-elhagyatott-helyek-a-vilagon-masodik-resz.htmlFolytatjuk sorozatunkat, a következőkben is olyan elhagyatott helyeket fogunk bemutatni, amelyek láttán nem csak a hideg fog végigfutni a hátadon. Ezeknek a lepusztult épületeknek a szívszorító magányától garantáltan a szíved is összeszorul majd egy kicsit. Otthon--Egyszerű, mégis ötletes kültéri dekorációk halloweenrahttp://www.life.hu/otthon/20161019-otletes-es-egyszeru-kulteri-dekoraciok-halloweenra.htmlTudjuk jól, hogy vannak megszállott halloweenellenesek - ha te is közéjük tartozol, inkább ne olvass tovább -, mi viszont imádjuk az évnek ezt az időszakát és a kreatív halloweeni dekorációkat. Ha te is ki szeretnéd csinosítani otthonodat, egészen pontosan a kertedet, bejárati ajtódat vagy akár házad falát, akkor kövesd egyszerű, mégis ötletes tippjeinket. OtthonOrigoA leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. részhttp://www.life.hu/otthon/20161014-a-leghatborzongatobb-elhagyott-helyek-a-vilagon-elso-resz.htmlLehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon. OtthonOrigoEz egy anyagias világ - Megdöbbentő fotósorozathttp://www.life.hu/otthon/20161011-peter-menzel-fotos-material-world-a-global-family-portrait-cimu-fotosorozata.htmlTe össze tudnád zsúfolni az otthonodban található összes holmidat egy fotó erejéig? Vajon milyen lenne az elkészült kép: túlzsúfolt vagy üresen kongó? Peter Menzel amerikai fotóriporter a 90-es években egy érdekes és egyben megdöbbentő fotósorozatot készített arról, mennyi és milyen fogyasztási cikkel rendelkeznek a világ különböző pontjain az emberek. Otthon--Életek, kultúrák, hálószobák – Egyetlen felvételenhttp://www.life.hu/otthon/20161003-my-room-project-fotororozat-idegen-emberek-haloszobairol.htmlValld be, ugye, néha te is szívesen bekukucskálnál idegen emberek hálószobájába? Nos, ennek a bizarr vágyadnak most utat engedhetsz – hála egy dél-afrikai fotós meglepő sorozatának. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.