Miután Vilmos herceg és Katalin hercegné beköltözött a Kensington-palotába, új otthonukban néhány fontosabb átalakítást terveztek. Ehhez a kényes feladathoz pedig a legjobb szakembert szerették volna felfogadni – így esett a választásuk Ben Pentreathre, akit nem mellesleg Károly herceg ajánlott a párnak. 

Hogy miért éppen őt tartották a legmegfelelőbbnek? Pentreath, mielőtt 2004-ben megalapította volna saját vállalkozását Londonban, a Prince of Wales Institute of Architecture-ben szerezte diplomáját, Károly herceg pedig igen elégedett volt a munkával, amit a cornwalli birtokán végzett. 

Ben PentreathForrás: The New York Times/Vimeo

Mióta Katalin és Vilmos beköltözött a Kensington-palotába, jó néhány fotót láthattunk már otthonuk belsejéről – gondoljunk csak arra az esetre, mikor Obama elnök meglátogatta a családot – a palota enteriőrje pedig teljes egészében Ben Pentreath keze munkáját dicséri. Na jó, azért a nagy átalakításba Katalin is beleszólt néha. 

Forrás: Instagram/kensingtonroyal

Pentreath a nappali semleges színű falait és padlóburkolatát modern kanapékkal és drámai hatású függönyökkel párosította. Mindehhez pedig egy zabpehely színű, nagyméretű mintákkal díszített, egész teret betöltő szőnyeget választott. A képeken az is szembetűnik, hogy a szobában elég sok lámpa és párna kapott helyet, amitől az egész helyiségnek sokkal otthonosabb hangulata lett – van egy sejtésünk, hogy ebben viszont már Katalin keze is benne volt. 

Forrás: Instagram/kensingtonroyal

Katalin és Ben Pentreath kollaborációja azonban ennyinél nem állt meg – a hercegné a férfi segítségét kérte a norfolki Sandringham mellett található, tíz hálószobás Sandringham House berendezésénél is, amely egyébként már négy generáció óta szolgál a brit királyi család vidéki rezidenciájául.