A férfi, aki Katalin hercegné jobbkeze – a lakberendezésben

otthon brit királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg Kensington-palota lakberendezés dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután Vilmos herceg és Katalin hercegné beköltözött a Kensington-palotába, új otthonukban néhány fontosabb átalakítást terveztek. Ehhez a kényes feladathoz pedig a legjobb szakembert szerették volna felfogadni – így esett a választásuk Ben Pentreathre, akit nem mellesleg Károly herceg ajánlott a párnak. 

Hogy miért éppen őt tartották a legmegfelelőbbnek? Pentreath, mielőtt 2004-ben megalapította volna saját vállalkozását Londonban, a Prince of Wales Institute of Architecture-ben szerezte diplomáját, Károly herceg pedig igen elégedett volt a munkával, amit a cornwalli birtokán végzett.

Ben Pentreath Forrás: The New York Times/Vimeo

Mióta Katalin és Vilmos beköltözött a Kensington-palotába, jó néhány fotót láthattunk már otthonuk belsejéről – gondoljunk csak arra az esetre, mikor Obama elnök meglátogatta a családot – a palota enteriőrje pedig teljes egészében Ben Pentreath keze munkáját dicséri. Na jó, azért a nagy átalakításba Katalin is beleszólt néha.

Forrás: Instagram/kensingtonroyal

Pentreath a nappali semleges színű falait és padlóburkolatát modern kanapékkal és drámai hatású függönyökkel párosította. Mindehhez pedig egy zabpehely színű, nagyméretű mintákkal díszített, egész teret betöltő szőnyeget választott. A képeken az is szembetűnik, hogy a szobában elég sok lámpa és párna kapott helyet, amitől az egész helyiségnek sokkal otthonosabb hangulata lett – van egy sejtésünk, hogy ebben viszont már Katalin keze is benne volt.

Forrás: Instagram/kensingtonroyal

Katalin és Ben Pentreath kollaborációja azonban ennyinél nem állt meg – a hercegné a férfi segítségét kérte a norfolki Sandringham mellett található, tíz hálószobás Sandringham House berendezésénél is, amely egyébként már négy generáció óta szolgál a brit királyi család vidéki rezidenciájául.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.