B. Mónika másfél éves kifia megölése miatt van előzetes letartóztatásban. A nő éppen harmadik gyermekével állapotos, a kisbabát a központi rabkórházban hozza majd világra. A csecsemőt elveszik tőle a szülés után, nem maradhat az anyjánál.

B. Mónikát múlt héten veteék előzetes letartóztatásba. A nő október 30-án megölte másfél éves kisfiát. Mónika bevallotta a gyilkosságot: a kicsi hisztériás rohamot kapott, ő pedig annyira ideges lett, hogy a padlba verte Danika fejét.

B. Mónika sírt a tárgyalásonFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az asszony most hét hónapos terhes a harmadik gyermekével. A bíróság úgy rendelkezett, hogy a babát a börtönben kell megszülnie.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvívője azt mondta a Borsnak, hogy a várandós asszonyt a BVOP szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezik el, itt zajlik a terhesgondozás, és a szülés levezetése is. A szülés Mónikát és a babáját külön helyezik el, nem mehetnek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére, mert a nő a bűncselekényt a gyeremeke sérelmére követte el.

A kicsi nem kerül állami gondozába, hazamehet az édesapjához és testvéréhez, amennyiben az apa megfelelően tud róla gondoskodni.