Öt dolog, amit gyakrabban kellene cserélni a fürdőszobában, mint gondolnád

fürdőszoba tisztaság otthon baktérium mikroorganizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthonod, különösen a fürdőszobád, egy valódi baktériumtanya. Ha nem akarod, hogy a cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok az egészségedre is fenyegetést jelentsenek, az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadnod. 

A luffaszivacsnak három hét után mennie kell

Tudod, ez az a dörzsiszivacs, amellyel kitűnően el tudod távolítani fürdés közben az elhalt hámsejteket – funkciójából és a fürdőszoba meleg, párás levegőjéből adódóan pedig valószínűleg el tudod képzelni, hogy néhány hét lefolyása alatt mi minden verhet tanyát ebben a szivacsban. Igazi melegágya a baktériumoknak, éppen ezért háromhetente mindenképpen érdemes újat vásárolnod.

A luffa szivacsnak három hét után mennie kell Forrás: Thinkstock

A sminkszivacsot fél év után cseréld le

Érdemes minden használat után meleg vízzel jól átmosnod, utána pedig, amennyire csak tudod, kicsavarni belőle a vizet végül pedig hagynod megszáradni – ha ezt megteszed, elég, ha csak félévente cseréled le újra.

Fogkefecsere kéthavonta

Nem csak azért érdemes odafigyelni a fogkefecserére, mert a sörték a folyamatos használat során gyorsan elkopnak, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fogkefe bizony számos gusztustalan dolognak adhat otthont: mint például a vécéből kicsapódó különböző baktériumok és egyéb ínyencségek.

Fogkefecsere kéthavonta Forrás: Thinkstock

Törülközőmosás hetente

Ha minden fürdés után kiteregeted, és hagyod megszáradni a törülközőt, akkor nem kell csak hetente cserélned. Ha viszont hagyod beposhadni, akkor akár kétnaponta is érdemes újat elővenni.

Kéztörlőcsere naponta

Túl gyakorinak hangzik? Hát, pedig... A kéztörlők sokkal hamarabb koszolódnak, hiszen minden kézmosás után, azaz egy nap folyamán többször is használod. Ha nagy családod van, akkor mindenképpen érdemes naponta cserélni, ha csak ketten vagytok a pároddal, akkor három-négy napot is kihúzhat.

Álomotthonok - Óbudai luxus a kék árnyalataibanhttp://www.life.hu/otthon/20161026-alomotthonok-szen-molnar-tamas-es-furtenbacher-adrienn-belsoepiteszek-munkaja-obudan.htmlOrnamentikus minták, élettel teli színek - Álomotthonok sorozatunk következő részében ezúttal Furtenbacher Adrienn és Szén Molnár Tamás belsőépítészek által tervezett óbudai luxusvillába nyerhetsz bepillantást. OtthonOrigoKészíts pihe-puha kopogtatót halloweenre!http://www.life.hu/otthon/20161027-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-halloweeni-kopogtatot-keszit.htmlHamarosan beköszönt a halloween, van még néhány napod, hogy feldíszítsd otthonodat különböző félelmetes, vagy éppen mókás dekorációkkal. A következő videóban Molnár Ginától, a Ginappi, a műhely vloggerétől azt is megtanulhatod, hogyan készíthetsz különleges halloweeni kopogtatót. OtthonOrigoA hónap színe: a szürke hatvanöt árnyalatahttp://www.life.hu/otthon/20161102-november-honap-szine-a-lakberendezesben-a-szurke.htmlAz ikonikus regény írónője csak kicsit lőtt mellé: a szürkének ugyanis nem ötven, hanem hatvanöt árnyalata van. Mi most természetesen nem fogjuk mindet végigvenni, viszont mutatunk néhány olyan inspirációs tippet a szürke árnyalataiban, amit bátran alkalmazhatsz te is az otthonodban. November hónap színe a lakberendezésben a szürke. Otthon--A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20161103-a-leghatborzongatobb-elhagyatott-helyek-a-vilagon-harmadik-resz.htmlSorozatunk harmadik, ezzel befejező részében továbbra is a magányé és az enyészeté a főszerep: következzenek újabb gyönyörű és elhagyatott helyek a nagyvilágból. Otthon--Hétköznapi vacsorák - Lesd meg idegen családok legmeghittebb pillanataithttp://www.life.hu/otthon/20161104-weeknight-dinners-hetkoznapi-vacsorakfotosorozat-lois-bielefeld-fotos.htmlKutatások bebizonyították, hogy napi családi közös étkezésnek számtalan előnye van: kihatással van a gyerekek iskolai teljesítményére, sőt még a fizikai állóképességükre is. De hogy miként is zajlik egy átlagos közös családi vacsora? Szinte minden otthonban másképp - legalábbis Lois Bielefeld fotós különleges sorozata szerint. Otthon--A férfi, aki Katalin hercegné jobbkeze – a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20161107-tudj-meg-mindent-katalin-hercegne-lakberendezojerol-ben-pentreath.htmlMiután Vilmos herceg és Katalin hercegné beköltözött a Kensington-palotába, új otthonukban néhány fontosabb átalakítást terveztek. Ehhez a kényes feladathoz pedig a legjobb szakembert szerették volna felfogadni – így esett a választásuk Ben Pentreathre, akit nem mellesleg Károly herceg ajánlott a párnak. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.