Vérfagyasztó képek egy elhagyott ravatalozóból

Forrás: Northfoto -
ravatal elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek épület temetkezés halottasház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg senki nem szívesen teszi be a lábát egy ravatalozóba, és halmozottan igaz ez abban az esetben, ha egy elhagyatott halottasházról van szó. Az alábbi ravatalozó valamikor egy sikeres családi vállalkozás keretében működött, manapság azonban már a pusztulás szélén áll.

Egy Calvin Oak nevű férfinál 1851-ben súlyos tuberkulózist diagnosztizáltak, az orvosok mindössze hat hónapot jósoltak neki. Oak az orvos szavait hallva úgy döntött, hogy családjával együtt Vermontból a floridai Jacksonville-be költözik, abban a reményben, hogy a melegebb éghajlat jót tesz majd a szervezetének, és kigyógyul a betegségből. A férfi döntése jó ötletnek bizonyult: csodával határos módon Oak a diagnózis után még 30 évig élt, és Jacksonville egyik legtehetségesebb üzletembere lett belőle.

A koporsók azóta is érintetlenül állnak az elhagyatott ravatalozóban Forrás: Northfoto

A többi között ő építtette az első gyárat a városban, ahol fegyvereket és lőszert gyártottak, emellett vásárolt és működtetett egy ékszerüzletet is. 1856-ban aztán Oak és fia, Byron egy halottasházat nyitottak, amit apja halála után a fiú vitt tovább.

1914-re Byron olyannyira felfuttatta a vállalkozást, hogy megbízta a Mark&Shetfall nevű helyi építészcéget, tervezzenek egy kétszintes épületet a 17 West Union Street szám alá, és oda telepítette át vállalkozását. A jól menő üzletet néhány év múlva megvásárolta egy S.M. McLellan nevű vállalkozó, aki után az üzletet Kyle McLellan Temetkezésnek nevezték el. Az 1990-es években az üzlet ismét gazdát cserélt, az új tulajdonosok azonban elköltöztették a vállalkozásukat a West Union Streetről.

Az egykori ravatalozó mára már az összeomlás szélén áll Forrás: Northfoto

A kétszintes épület azonban még ma is ott áll, ahol Calvin Oak megépíttette, teljesen elhagyottan, félig összedőlve. A képeket végignézve az ember hátán a hideg futkos.

/1611/V_rfa20161112135618Álomotthonok – Rusztikus svéd luxus Budapestenhttp://www.life.hu/otthon/20161110-alomotthonok-sorozat-flamingo-interiors-rusztikus-sved-otthon-budapesten.htmlRusztikus svéd hangulat Budapesten – a hazai luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek egy újabb munkáját vesszük górcső alá. Otthon--A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20161020-a-leghatborzongatobb-elhagyatott-helyek-a-vilagon-masodik-resz.htmlFolytatjuk sorozatunkat, a következőkben is olyan elhagyatott helyeket fogunk bemutatni, amelyek láttán nem csak a hideg fog végigfutni a hátadon. Ezeknek a lepusztult épületeknek magányától garantáltan a szíved is összeszorul majd egy kicsit. Otthon--Töltsd halloween éjszakáját Drakula hátborzongató kastélyában!http://www.life.hu/otthon/20161024-airbnb-drakula-kastelya-kiberelheto-halloweenkor.htmlImádsz rettegni? Minden évben véres horrorfilmek társaságában töltöd halloween éjszakáját? Akkor ezt a lehetőséget neked találták ki: töltsd október 31-ét Erdélyben, a világhírű Drakula gróf várában. Otthon--Hasznos trükkök és spórolási tippek lakáskereséshezhttp://www.life.hu/otthon/20161025-trukkok-es-sporolasi-tippek-lakaskereseshez.htmlAz ingatlanpiaci boom nem csupán árban, de keresési lehetőségekben is erősödik. Ha vásárolnánk, ha bérelnénk, ma már percek alatt találhatunk potenciális lakást az interneten. Sőt, akár lakótársat is bele. Napjainkra olyan extra szűrési lehetőségek társulnak a kereséshez, hogy szinte már az alapján is indulhatna a szerződéskötés. Ennél azonban legyünk körültekintőbbek! Otthon--A világ legbizarrabb temetőihttp://www.life.hu/otthon/20161028-a-vilag-legbizarrabb-legfelelmetesebb-temetoi.htmlHalloween napján és mindenszentek, valamint halottak napja előtt mi mással is borzolhatnánk a kedélyeket, minthogy összegyűjtsük a világ legfurcsább, legfélelmetesebb temetőit. Íme szubjektív listánk. Otthon--A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20161103-a-leghatborzongatobb-elhagyatott-helyek-a-vilagon-harmadik-resz.htmlSorozatunk harmadik, ezzel befejező részében továbbra is a magányé és az enyészeté a főszerep: következzenek újabb gyönyörű és elhagyatott helyek a nagyvilágból. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.