Hangolódj az ünnepekre! Városok, ahol már most karácsony van

Forrás: Thinkstock -
karácsony Bécs Rovaniemi díszítés Strasbourg város Brüsszel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye, már te is alig várod a karácsonyt? Nem vagy ezzel egyedül, hiszen évről évre több millióan készülnek lelkesen a világ egyik legszebb ünnepére. Ebben az időszakban nemcsak a házak, de az utcák is csodás díszbe öltöznek, amellyel elvarázsolják a városba látogató turistákat, és persze a helyieket is. Nézd meg a legszebb variációkat! 

Bécs, Ausztria

Az osztrák főváros tökéletes példa arra, hogyan lehet elegánsan és finom kellemmel feldíszíteni az utcákat. Itt aztán sokszínű választékra számíthatsz, hiszen már novemberben kinyitnak a karácsonyi vásárok.

A Graben és Kärntnerstrasse híres bevásárlóutcái vakító fényekbe öltöznek, a városháza pedig úgy ragyog, akár egy kastély.

Bécsben könnyedén vehetsz különleges ajándékokat, hiszen megszámlálhatatlan árus áll rendelkezésedre. Ha pedig meguntad a tömeget, akkor egy isteni forralt bor társaságában bejárhatod a schönbrunni kastély udvarát.

Karácsonyi vásár, Bécs Forrás: Thinkstock

Rovaniemi, Lappföld

Csöppenj meseországba! Pazar jégszobrok, káprázatos díszek és fagyos tájak. Rovaniemi egy igazán különleges hely, amelynél talán nem is létezik ünnepibb hangulatú város.

Ide legtöbben kisgyerekekkel érkeznek, hiszen mindössze nyolc kilométerre lakik az igazi Mikulás, Joulupukki.

Persze a karácsonyi hangulat mellett több érdekes program is vár rád: rénszarvas- és huskytúrák, motoros szánszafarik vagy a felejthetetlen északifény-kirándulások.

Joulupukki irodája Forrás: Dreamstime

Strasbourg, Franciaország

Itt található Franciaország legrégebbi karácsonyi vására. A strasbourgi Marché de Noël hagyománya 1570-re nyúlik vissza. Az itt megrendezett eseményt több európai város is "lemásolta" az évek során. Az utcai vásárokat karácsonyi ének és korcsolyapálya teszi teljessé, emellett a legfinomabb karácsonyi nyalánkságokkal is találkozhatsz.

Ha erre jársz, érdemes még megtekintened azt a hatalmas karácsonyfát, melyet minden évben felállítanak a Kléber téren. A körülbelül 30 méter magas fa ilyenkor a város szimbólumává válik.

Strasbourg, itt található Franciaország legrégebbi karácsonyi vására Forrás: Thinkstock

Brüsszel, Belgium

Európában itt rendezik meg az egyik legismertebb karácsonyi vásárt, amely közel öt héten át tart.

Ilyenkor egy közel 21 méter magas karácsonyfát állítanak az UNESCO világörökségi területén, a Grand Palace-nál.

Számtalan tradicionális étel és ajándék kap helyet a téren, majdnem két kilométeres körben. A gyerekeknek korcsolyázási lehetőség is van egy 740 négyzetméteres területen, így akár a nagyobb családdal is kilátogathatsz.

Grand Palace, Brüsszel Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.