Kimozdulnál, de nincs elég időd, és csak pár napra tudsz kiszakadni a hétköznapokból? Azok közé tartozol, akik nem feltétlenül a télből a nyárba utaznának, hanem kiélveznék a tél szépségeit is? Nos, akkor Ausztriában a helyed! A szomszédos ország ilyenkor is fantasztikus meglepetéseket tartogat, és még csak sílécet sem kell húznod ahhoz, hogy a kikapcsolódásod tökéletes legyen. Íme, néhány hely, amit, ha Ausztriába mész, feltétlenül látnod kell. 

Ha kastély, akkor Schönbrunn 

Ha csak egyetlen kastélyt szeretnél megnézni, akkor irány Bécs és a Schönbrunn! Az osztrák fővárosban több napot is eltölthetsz úgy, hogy egy pillanatig sem unatkozol. Bécsben mindjárt két helyszín is található, amelyet az UNESCO-világörökségek közé választottak: a történelmi óváros, valamint a schönbrunni kastély és park, amelyre biztosan nem elég csak néhány órát szánni.  A hatalmas épületben közel 1400 terem van, amelyből a 40 legcsodásabbat bárki meg is tekintheti. A palotakert pedig minden évszakban gyönyörű, ha pedig odavagy az állatokért, vagy családi programot tervezel, ki ne hagyd a kastélytól körülbelül 10 percre található – az év minden napján nyitva tartó – állatkertet sem, amely négyszer nyerte el az Európa legjobb állatkertje címet.

Gloriette, a schönbrunni kastély kertjébenForrás: Thinkstock

Sokan állítják, hogy Bécs talán télen a legszebb. A kivilágított, feldíszített utcák eleganciája, az adventi hangulat minden odalátogatót magába szippant. A Graben és Kärtnerstrasse híres bevásárlóutcái vakító fényekbe öltöznek, a városháza pedig úgy ragyog, akár egy kastély. Sétálj, nassolj, forraltborozz, hogy aztán kipihenten vesd bele magad újra a hétköznapokba! 

Karintia, a tavak birodalma 

Talán nem tudjátok, hogy a varázslatos Karintiában sem csak síelni érdemes, de ha már ott vagy, és imádod ezt a sportot, jól teszed, ha sílécet kötsz, és élvezed az Alpok déli oldalának különösen napos pályáit. De ha nem hódolsz ennek a mozgásformának, akkor is szuper programokat szervezhetsz magatoknak. 

GailtalForrás: Thinkstock

A Wörthi-tónak – ez Karintia legnagyobb tava, és az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságnak számít – például különleges atmoszférája van télen is: hajótúra, úszó adventi koszorú és hagyományőrző programok várják az üdülővendégeket. Karintiával a gasztronómia szerelmesei is jól járnak: az alpesi kunyhók és hegyi fogadók, kis házak rusztikus hangulatot árasztanak, és olyan ételeket kóstolhatsz meg, amelyeket eddig még csak nem is láttál. 

„Ausztria zöld szíve” – Stájerország 

Stájerországot sokan csak Ausztria zöld szíveként emlegetik, ugyanis a területének több mint a fele erdő. A környék novembertől egészen késő tavaszig havas élmények  és programok egész sorával várja a téli sportok kedvelőit, de ha imádsz túrázni, itt az is megteheted. 

Bad GleichenbergForrás: thermenland.at

Szívj friss levegőt Stájerország erdeiben, és kóstold meg a térség jobbnál jobb borait! Ha szereted a termálvizet, irány a Graztól 65 kilométerre elhelyezkedő termálvidék, a Steirisches Thermenland. Bad Radkersburgban, Bad Gleichenbergben, Loipersdorfban és Bad Blumauban teljes erővel törnek felszínre a meleg vizű források, amelyek tökéletes kiegészítői a szabadtéri programoknak. 

Támogatott tartalom.