Brit tudósok szerint nem kell minden nap beágyazni

Forrás: Dreamstime -
ágy otthon atka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit tudósoknak rengeteg idejük van: most azt bizonyították be, miért is teszünk rosszat azzal, ha minden egyes nap beágyazunk otthon. 

Nemrég az Indy100 számolt be a legfrissebb kutatási eredményekről, melyek szerint a rendetlen ágy sokkal egészségesebb, mint a szépen bevetett. A Kingston Universtiy által végzett kutatás szerint

az ok egyértelműen a poratka és az ágyi poloska jelenléte.

Forrás: Dreamstime

2005 óta végeznek kutatásokat a témában, melyeknek az lett az eredménye, hogy ezek az élősködők nagyobb valószínűséggel maradtak életben a rendezett, bevetett ágyakban, mint a rendetlenekben. Az ok egyszerű: ágyazáskor bezárjuk a port az ágynemű és a fekhely közé, és már kész is a táptalaj az élősködőknek, olyannyira, hogy gyakorlatilag egy atkafészekbe fekszünk be esténként. Ezeknek a lényeknek ugyanis szükségük van némi nedvességre, ám a rendetlen ágy szellőzik, ott nem lesz semmi nyirkos, ezáltal az atkák kiszáradnak és elpusztulnak.

Ha pedig már az ágyazás, nemrég szintén egy nagyon érdekes tanulmány látott napvilágot, amelyben az áll, hogy bizony komoly veszélyben vannak azok, akik legalább hetente egyszer nem mosnak ágyneműt - a kutatás eredményeit itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.