Nem mindig volt fontos ünnep Oláh Ibolya életében a karácsony, ugyanis sokszor töltötte magányosan az ünnepeket. Azóta viszont, hogy párja van, minden megváltozott, így már a fájdalmas emlékekről is őszintén tud vallani.

Oláh Ibolya és párja a legnagyobb egyetértésben élnek, megosztják egymással az örömöket, amibe most már a karácsony is beletartozik. Nem volt azonban mindig boldog az énekesnő számára ez az ünnep, hiszen sokszor töltötte magányosan. Nagylelkűségét mutatja, hogy ilyenkor szívesen segített a rászorulóknak, mely szokását azóta is fenntartja.

Oláh Ibolya karácsonya nem volt mindig örömteliFotó: Polyák Attila - Origo

"Régen nem volt fontos, ugyanolyan nap volt, mint a többi, csak kicsit több figyelem jutott nekünk, és több hús az asztalra. Sokszor voltam egyedül otthon a hangszeremmel és a főztömmel, amit megosztottam a közelben tanyázó hajléktalanokkal. De most már fontos. Mióta együtt vagyok a párommal, értelmet nyert az ünnep, mert a szeretteim körében tudom tölteni a karácsonyt" - mondta az énekesnő, aki elmesélte a legszebb karácsonyi emlékét is. "Amikor először voltunk karácsonykor a párom szüleinél. Szenteste vacsora előtt körbeálltuk a fát, meggyújtottuk a gyertyákat, csillagszórókat és közösen énekeltük a Csendes éjt és a Kiskarácsony, nagykarácsonyt. Először csak zavartan mosolyogtam, majd én is bekapcsolódtam. Idén evéssel, ivással, társasjátékkal, legózással, pihenéssel telnek majd az ünnepek. Minden évben szoktam főzni a hajléktalanoknak, most egy nagy adag töltött káposztát készítünk, bedobozoljuk és szétosztjuk" - árulta el Oláh Ibolya.