Helyi idő szerint vasárnap éjjel tartják a Golden Globe-díjátadót, ami - mint a vörös szőnyeges események általában - nagy divatünnepnek számít. Ezúttal az elmúlt évek legrosszabb választásait gyűjtöttük össze, és nincs kétségünk a felől, hogy valaki idén is bővíteni fogja ezt a listát. 

Gwyneth Paltrow - 1999

Éppen ebben az évben nyerte meg a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Szerelmes Shakespeare című filmben nyújtott alakításáért. Az aranyglóbuszt ebben a szoknyás pulóveres összeállításban vette át. A szoknya anyaga és színe sem hozta a színvonalat, ráadásul még gyűrött is volt. 

Gwyneth PaltrowForrás: AFP/Vince Bucci

Gwyneth Paltrow - 2000

Nem a díjak számában, csak rosszulöltözöttségben sikerült dupláznia a színésznőnek, aki egy évvel később igencsak alulöltözött az esemény színvonalához képest: nadrágban és topban lépett a vörös szőnyegre. 

Gwyneth PaltrowForrás: Northfoto

Courtney Love - 2000

Courtney Love 17 évvel ezelőtti választása, a melltájékon szétszaggatott ruha egyáltalán nem illett a vörös szőnyeg ünnepélyességéhez. Sokkal inkább közönséges lett az összhatás.

Courtney LoveForrás: AFP/Vince Bucci

Sarah Jessica Parker - 2001

Habár ekkor már rég futott a Szex és New York, nem tűnik nagy divatgurunak Sarah Jessica Parker ezen a képen. A haj, a nadrág és a fűzős felső sem passzol igazán a színésznőhöz.

Sarah Jessica ParkerForrás: Northfoto

Halle Berry - 2002

Elgondolkodtatok már azon, hogy miért nem nagyon látunk barna estélyi ruhákat? Halle Berry megadta a választ: mert nem mutat valami jól! Ez a darab ráadásul a hasicsipkével még szabásban sem mutat nagyot.

Halle BerryForrás: AFP/Lucy Nicholson

Cate Blanchett - 2002

Egy újabb nadrágos megoldás 2002-ből, ami nem nyűgözött le minket, sőt. Habár a kristálydíszítés csodás, a szabás nem túl megnyerő.

Cate BlanchettForrás: AFP/Lucy Nicholson

Kim Cattrall - 2004

Ki gondolta volna, hogy a Szex és New York Samanthája ennyire rosszul is fel tud öltözni? A ruha színe talán még nem is lenne ennyire hóka egy dögös rúzs mellett, de a gyűrött anyag és a cipő szörnyen fest.

Kim CattrallForrás: Northfoto

Jennifer Lawrence - 2014

Tavaly elképesztően dögös volt a színésznő, tavalyelőtt viszont nagyot hibázott ezzel a ruhával, ami teljesen félbevágta az alakját.

Jennifer LawrenceForrás: AFP/Robyn Beck

Julia Roberts - 2014

Még most sem igazán értjük, hogyan gondolta ezt az összeállítást Julia Roberts. Mintha azt mondaná, túl hideg van, veszek valamit az estélyi alá. Rossz döntés volt. 

Julia RobertsForrás: AFP/Hubert Boesl

Lara Flynn Boyle - 2015

Lara Flynn Boyle tavaly teljesen érthetetlen okból balett-táncosként vonult fel a vörös szőnyegen, pedig sem a tütü, de a magas sarkú balettcipő sem passzolt az esemény rangjához. 

Lara Flynn BoyleForrás: AFP