A szürke december után, 2017 első hónapjában végre igazi hóesésben is volt részünk. Ezek után egyértelmű volt, hogy január hónap színe nem lehet más, mint a szikrázó hófehér. 

A fehér szín egy igazi jolly joker: bármilyen lakásba, bármilyen helyiségbe és minden stílushoz illik. Használatával a terek világosabbnak, tágasabbnak és levegősebbnek tűnnek. Egyébként pedig a fehér szín a fény, a tisztaság, a tökéletesség és az egyszerűség jelképe. 

Ha a falaidat fehérre fested, az kiemeli majd képeidet, bútoraidat, sőt még a helyiség többi színét is. A piros, a narancs és a sárga például dinamikusabbnak tűnik tőle, a feketének, a kéknek és a zöldnek pedig a mélységét hangsúlyozza. 

Bármilyen furcsának is hangzik, a fehér egy nagyon sokoldalú szín. Egészen más a hangulata például a vidéki parasztház fehérre meszelt falának, mint egy laminált bútor fényes fehér színének. De magának a fehér színnek is különböző változatai vannak, lehet szó tört fehérről, tojáshéjszínről, piszkos fehérről, vagy akár hófehérről. 

Érdekesség, hogy a hó szikrázó fehér színét a hókristályokról visszatükröződő fény okozza. A szabályos szerkezetű jégkristály egyébként átlátszó és teljesen színtelen.

Megjött a kedved ehhez a ragyogó színhez? Mutatunk néhány káprázatos képet, amelyekből bátran inspirálódhatsz! 

/1701/A_h_n201715114410