Ez az év az újjászületés jegyében telik a sminkek terén is. Elhagyjuk az agyonkontúrozást, a túlrajzolást, helyette kipróbálhatjuk a lélegző bőrt, az extrém fémes színeket és a részegítően borvörös pillákat.

Vége a túlrajzolt szemöldök kultuszának, idén a természetes hatás a kelendő, amit a színes szemöldökspirálokkal, gélekkel érhetsz el. Tartja magát a természetes vastagság, de már nem a karakterizáláson van a fókusz, hanem az ápolt természetességen. 

Ebben a szezonban a közkedvelt szemhéjkrémek nyújtotta fényes hatású szemfestés mellett nagyon trendi lesz a fémes csillogás.

Ebben a szezonban a fényes hatású szemfestés mellett nagyon trendi lesz a fémes csillogásForrás: Thinkstock

Az extrém szemfestésekhez ideje lesz beszerezni króm- és metálfényű szemfestékeket. A szemhéjszínek is változatosak idén. A legmenőbb árnyalatok a mogyoró, a rózsaszín, a narancs, a pink, a sárga, a levélzöld, a felhőkék, a niagara, a kale-zöld.

Az új semleges szín a rózsaszín ebben a szezonban, amitől ártatlanul friss lesz a megjelenésed. Igazán jól jönnek most ezek az univerzális termékek, amikkel egyszerűen lehetsz trendi és friss. Ugyanazt az árnyalatot tedd a mozgó szemhéjadra, finoman érzékeltetve a rózsaszín ártatlanságát, valamint élénkítheted vele az orcáidat és az ajkadat is. 

Újra divat a monokróm stílus, azaz ugyanolyan színű legyen az arcpirosítód és az ajakrúzsod is, így teremt harmóniát az új megjelenés.  

Az ajakfestés is visszafogottabb lesz, a legtermészetesebb hatás érdekében újra divat lesz az áttetsző, vizes hatású szájfény, amitől frissebb és teltebb hatásúak lesznek az ajkak. De a pasztell árnyalatú ajakrúzsok is igen népszerűek lesznek. Az élénkebb színeket kedvelőknek viszont itt az új őrület: a lángoló narancs és az élénk pink. 

Az élénkebb színeket kedvelőknek itt az új őrület: a lángoló narancs és az élénkpinkForrás: Thinkstock

Vége az agyonkontúrozott arcnak, helyére a lélegző bőr, a természetes hatású, fényes alapozók lépnek.  Szemrevaló izgalom. Az új trendi szempillafesték a borvöröstől a mélyburgundi árnyalatokig terjed. Nagyon szépen kiemeli ez a szín a szemet, természetesen elsősorban az ősz típusnak áll jól, de ha fekete színnel lealapozod a szempilláidat, és erre teszed rá a mélybordó árnyalatot, akkor mindenkinek bejöhet ez a kis izgalom.