Egyáltalán nem úgy néz ki, hogy enyhülni akarna az idő, még mindig röpködnek a mínuszok. Ha eddig úgy gondoltad, hogy idén nem ruházol be egy igazán meleg, új téli kabátba, akkor ezt most ideje újragondolni. Ráadásul itt vannak a leárazások, így a legjobb áron szerezheted be őket. Íme, néhány tipp, hogy a lehető legjobb fazont válaszd, amiben igazán jól érzed magad, és nem is fagysz meg benne.

Az anyagon és bélésen kívül a fazon is fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben, bármennyire is nehéz ebben a hidegben. Nézzük a legfontosabb szempontokat:

„A télikabát-vásárlásnál az egyik legfőbb szempont, hogy mivel van bélelve a kabát – magyarázza Gerhát-Molnár Irina e-shop szakértő. – A tollkabátok még mindig hódítanak, nem is csoda, hiszen a toll az egyik legjobb szigetelőanyag. Keresettek még a polárral bélelt kabátok, amely anyag szintén kiváló hőszigetelő. Ami fontos, hogy kerüljük a poliésztert és a műanyagszármazékokat. Ezek nem tartják a meleget, és meg is izzadhatunk bennük.”

A téli kabát vásárlásakor vegyük figyelembe az anyagot, a bélést és a fazont isForrás: Thinkstock

A praktikumon túl elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a választott darabban, ezért érdemes átgondolni egy-két dolgot, mielőtt vásárolni indulunk.

  • Igazán nőies alakot biztosítanak azok a darabak, amelyek derékban karcsúsítottak. De az sem gond, ha a mellrésznél van dupla anyag vagy bélés. Az is formálja az alakunkat.
  • Ne legyen túl hosszú az ujja, mert az se nem kényelmes, se nem szép.
  • Fontos, hogy alá tudjunk venni még egy-két meleg pulóvert, ha mínusz 10 fok alá csökken a hőmérséklet.
  • Jó, ha a fenék alá ér, de minél hosszabb, annál jobban melegít.
  • Vásárlásnál gondoljuk át, hogy hogyan tudjuk majd tisztítani.
  • Érdemes öves darabot választani, mert jobban tartja a meleget, és karcsúsít is. Akinek nincs dereka, inkább maradjon az öv nélkülinél.
  • Ha félted a frizurádat, a kapucnis darabokat kedvelni fogod. Sapka helyett remek választás.
  • Ezeken felül a legfontosabb mégis az, hogy mi jól érezzük magunkat benne. Hiszen ami belül van, az látszik kívül is.

Ha még nincs meg az igazi, érdemes nyitott szemmel járni. Megkezdődtek a téli leárazások, most akár 50 százalékkal olcsóbban be lehet szerezni az álomkabátot. És ha fenti tanácsokat figyelembe vesszük a vásárlásnál, könnyű lesz a dolgunk.

1. H&M 12 590 forint 2. Brands.hu Regatta 8990 forint 3. Brand.hu Helly Hansen 48 490 forint 4. Zara 17 995 forint 5. Mango 19 995 forint
Silány áruk, átverések – 8 webshop, ahonnan SOHA ne rendelj
Találtál egy online oldalt, ahol kiszúrtad álmaid ruháját? Mielőtt kosárba tennéd a kiszemelt terméket, tájékozódj arról, hogy megbízható oldalon jársz-e. Most nyolc olyan webshopot mutatunk, amit mindenképpen kerülj el, ha nem szeretnél csalás áldozata lenni.