Egy csigalépcső a funkcióján túl igazi gyöngyszeme, kiegészítője lehet egy lakásnak. A müncheni székhelyű szabadúszó fotós, Maria Pasvantova is meglátta a csigalépcsőkben rejlő varázslatot, amit fotósorozatában meg is örökített az utókor számára. 

„A fényképezőgépem és a széles látószögű lencsém mindig a táskámban van, így Münchenben sétálgatva, amikor csak egy csigalépcsőt láttam, megörökítettem” – mesélte munkájáról a művész. Az építészet iránti rajongása már évek óta megvolt, Maria ugyanis a Müncheni Műszaki Egyetemen, valamint a Montpellier Építészeti Iskolában szerezte végzettségét. Már az egyetem alatt biztos volt abban, hogy a későbbiekben építészeti fotózással szeretne foglalkozni. 

A képeit nézve azt kijelenthetjük, hogy Pasvantovának valóban jó szeme van az épületekhez, képein München legcsodálatosabb lépcsőházait örökítette meg.

„Az embereknek általában egy épületen először a homlokzat tűnik fel. A második legfeltűnőbb és leglenyűgözőbb pedig a bejárat. A lépcsőknek egyáltalán nem csak gyakorlati hasznuk van, hanem művészeti értékük is” – mondja Pasvantova. 

Maria a 12 kedvenc képét osztotta meg Instagram-profilján, főleg müncheni irodaházakban készítette őket. Most mi is ezeket mutatjuk be. 

/1701/Csiga2017126161322