Mindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon is egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait.
Minőség
Az első és legfontosabb szempont, hogy milyen kávét iszol. Erre főleg akkor érdemes odafigyelni, ha szeretsz otthon kávézni, és nem szívesen költesz mindennap a sokszor igencsak drága kávézókban. Akár az őrölt, akár a szemes változatot szereted megvásárolni, mindenképpen a jó minőséget válaszd. Hiszen nemcsak sokkal finomabb is az ezekből a kávészemekből készült gőzölgő ital, de sokkal jobban érvényesülnek benne a kávé jótékony hatásai.

Mennyiség
Ha az egészséges életmód híve vagy, tartsd szem előtt azt is, hogy a szervezetnek a túlzott kávéfogyasztás nem tesz jót. Ahogy semmilyen ételnek, italnak a túlzott fogyasztása sem. A megfelelő mértéket mindenben tartani kell. Ez is fontos ahhoz, hogy a kávé lehető legpozitívabb hatásai érvényesüljenek. Arra is érdemes még odafigyelni, hogy étkezés után fogyaszd a kávét, így egyáltalán nem terheli meg a gyomrodat.
Ízesítés
A harmadik szempont az, hogy mivel ízesíted a kávédat. Hiába mondják sokan, hogy magában, mindenféle ízesítés, édesítés nélkül a legjobb, sokan nem szeretik tisztán inni. Ha te is így vagy ezzel, a cukrot mindenképpen kerüld el. Helyette tegyél bele mézet, vagy válassz különböző édesítőszereket, akár sztíviát, nyírfacukrot, eritritet. A kávé ízesítését pedig kifejezetten ajánljuk, persze azt is csak mértékkel, hogy ne nyomja el a kávé aromáját. De egy kevés fahéj például kifejezetten passzol a kávéhoz, ráadásul nagyon egészséges, és az emésztésre is jó hatással van.
