Kíváncsi vagy a magyar nők stílustippjeire? Inspirálódj velünk! Ezek a csodás hazai sztárok tudják, hogy mi az igazi stílus. 

Finom, nőies, mégis vagány – így írható le három szóval a Jászai Mari-díjas színésznő, Ónodi Eszter stílusa, aki számtalan filmben és színházi darabban kápráztatta már el tehetségével és kisugárzásával a magyar közönséget.

A stílusom viszonylag laza, nem feltétlenül trendkövető, vagány, de közben finom és nőies, ami egy kísérletező kedvű, de feltűnési viszketegségtől mentes, a korát használni tudó és merő nőt mutat.

 

Ónodi EszterForrás: HBO

Szekeres Nórát a 90-es évek óta imádjuk, amikor bájos mosolyával először feltűnt a Kölyökidőben. Ez a mosoly azóta semmit sem változott, de párosult mellé egy igazán nőies, kifinomult és elbűvölő külső.

Számít, hogy mit veszek magamra, mert a ruha visszahat rám. Befolyásolja a viselkedésemet, így egyik-másik tulajdonságom felerősödik aszerint, hogy éppen mit viselek. Átlényegülök attól, ami rajtam van. Őrületes ereje tud lenni egy-egy ruhadarabnak! Éppen ezért nem aggatok magamra akármit. A mindennapokban jobb, ha maradok annál, amit igazán a magaménak érzek. De tény, hogy imádom ezt a játékot!

 

Szekeres NóraFotó: Polyak Attila/Origo

Epres Panni igazi természetes szépség, így nem véletlen, hogy modellkarrierje is fényes sikereket hozott számára. Benedek Tibor felesége szerint a ruhák csak akkor dobják fel a mindennapjainkat, ha kiegyensúlyozottak és alapvetően is jókedvűek vagyunk.

A hangulatomtól és a reggeli rohanástól függ, hogy éppen mit választok a szekrényből. Természetesen végig kell gondolnom, hogy aznap milyen feladataim vannak, így az alkalomhoz illően tudok választani. Télen sajnos túl sok feketét hordok, tavasztól azonban kivirulnak a ruhatáram színei is.

 

Epres PanniForrás: Instagram/marieclairehun

Az éneklés előtt jelmeztervezéssel foglalkozott Horányi Juli, ezáltal nemcsak viselője, értője is a divatnak. Juli csodálatosan különleges személyiség, aki minden ruhadarabot a saját egyéniségére formál.

Azt hiszem, nem tudom letagadni, hogy tanultam jelmeztervezést, ez akkor is ott lesz a ruha-összeállításaimban, ha egyáltalán nem figyelek rá tudatosan. Az, ahogyan a színeket párosítom, vagy ahogy összehozok különféle stílusokat, nagyon rám jellemző. A stílusom arról árulkodik, hogy közöm van a művészethez, és követem a trendeket, de mindent átírok a magam személyiségére, és remélem, az is lejön a megjelenésemből, hogy zenével foglalkozom, környezettudatos, emberbarát típus vagyok.

 

Horányi JuliForrás: Polyák Attila/Origo

A bájos énekesnőnek a színpad segített ráérezni arra, hogy egy-egy ruhadarab csodálatos erővel bír. Harcsa Veronika, aki már a nemzetközi jazzközönséget is levette a lábáról, imádja a színeket és az olyan kiegészítőket, amiknek történetük van.

A színpadon kívül is szeretek színeket hordani, mostanában például egy narancssárga szövetkabáttal védekezem a szürkeség ellen. Korábban egyszerűen és fiúsan jártam, de a koncertekre muszáj volt felöltöznöm, és ez segített ráérezni, hogy öltözködni jó, és hogy feldobhatja a napot egy jó ruhadarab. Az öltözködés egyébként fontos eszköz, de azért nem tulajdonítok neki túlzott jelentőséget. Csak egy jó bevezető, de a lényeg nem ez.

 

Harcsa VeronikaForrás: harcsaveronika.hu/Fotó: Glódi Balázs