Szuper fényes textúrák és gazdag színhasználat, fülledt, buja és temperamentumos kivitelezésekben, gazdag, finom és nőies csavarral fűszerezve - ilyen show-kat láthattunk a milánói divathéten, ahol élménydús és különleges újragondolások elevenedtek meg a kifutókon. Sminkben a hordható, praktikus megoldások, friss színek és textúrák párosítása okozott meglepetést. Következzen Larion Oscar nemzetközileg elismert sminkmester beszámolója!

Alapozás  

Az egészségtől ragyogó, természetes hatású alapozás a trend, amit hol fényes, hol teljesen matt textúrában láthattunk. Nincs kontúrozás, csak egy, a bőrszínnel megegyező árnyalatú, ultrakönnyű alapozó az, amitől egészséges a bőrszerkezet.

Forrás: AFP

Arcpirosítás  

 • Az arcpirosításban a két új árnyalat, a barack és a terrakotta a nagy sláger. Technikában pedig a következő: a pirosítót az arccsont kiemelésére kontúrmentesen az arccsont alá tedd a halánték irányában.
Forrás: AFP
 • A másik technika a 80-as éveket idézi, amikor az arccsonton túl, egészen a halántékig satírozzuk az arcpirosítót, de a Francesco Scognamiglio show-n egészen a homlok közepéig vitték fel a terrakotta vagy az éppen méregzöld árnyékolót.
Forrás: AFP

Szemöldök  

A szemöldöktrendben vége a rajzos, karakteres korszaknak. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a szépen megformázott, szedett, természetes vastagságú szemöldök. Az új szemöldöktrend finoman hangsúlyozza a karakterét, például színezett zselékkel, ezáltal nagyon természetes hatásúak lesznek.

Forrás: AFP

Szemfestés  

A szemfestés igen változatosan alakul a következő szezonban, izgalmas hatásokban nem lesz hiány.

Vízvonalhangsúlyos szem

 • Az egyik legnépszerűbb szemkiemelési technika, amikor egy alap barna szemhéjpúderrel festjük ki alul, felül keretezve a szemet, és hozzá alul, felül kihúzzuk a vízvonalat fekete szemceruzával.

Csillogó szemek

 • Idén nagy kedvenc a mikrocsillám, főleg a no makeup hatású sminknél, amikor a szempillák festése mellett a szemhéjon csak a mikrocsillám ragyogja be a szemet.
 • Az ezüst drámai hatása is érvényesül a szezonban, akár a szemhéj közepére satírozzuk, akár a felső szemhéjra tesszük ezt a fantasztikus irizáló textúrát.
Forrás: AFP

A macskaszem újratöltve

 • Újra népszerű a cicás tusvonal. A huncut cica sokkal játékosabb és izgalmasabb hatású, amikor a szemhéj közepétől kezdjük a tusvonal kialakítását.
 • A fashionista cicáknak nagyon izgalmas lehet, amikor fent a szemhéj közepétől húzzuk meg a tusvonalat, a szem külső széléhez érve összekötjük az alsó szempillasorral, és végigfut a szemzugig.
Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A fényes és krémes szemek

 • A tartós szemhéjkrémek kerülnek fókuszba, a kedvenc árnyalatok a barack, a fahéj, a bronz, az arany és a narancs.
 • A legtermészetesebb hatást úgy érhetjük el, hogy csak a mozgó szemhéjra satírozzuk.
 • A még kifejezőbb tekintet eléréséhez satírozhatjuk a mélyítővonalig, és onnan szép átmenettel a szemöldökig.
Forrás: AFP

 

Arany és bronz kombináció

 • Lehet nagyon izgalmasan is használni a szemhéjkrémeket, és ugyanúgy keverni, mint por társait. Izgalmas megoldás, ha a szemhéj egészére tesszük a bronz színt, és csak a szemzugot emeljük ki az arannyal.
 • De készíthetünk egy lágy hatású, füstös szemet is: tedd az aranyszínt a szemzugtól a szemhéj közepéig, majd a bronzszínt a szem külső sarkához, és szép átmenettel satírozd össze a színeket alul, felül.

Az új smoky eyes

 • Merészen kemény hatású, és drámai tekintetet kölcsönöz, ha feketével a szemzugon túlhúzzuk és a mélyítővonal magasságában egyenesen húzzuk meg a szemfestést.
Forrás: AFP/Miguel Medina
 • Ennél lágyabb hatást érhetünk el, ha két színnel alakítjuk ki a szemfestést. Ezüstös szürke színnel művészi módon készítünk egy alapot úgy, hogy lent nem kötjük össze a szemzuggal, majd feketével csak a szempillatövet emeljük ki.
Forrás: AFP/Tiziana Fabi
 • Lehet elnagyoltan is használni, azaz két kontrasztos színnel kialakítani a füstös életérzést. Készíts feketével egy körbekontúrozást, majd a felső szemhéjadra tegyél egy kontrasztos világosabb színt. Ezt tetszőlegesen, nyersen satírozd, csak arra figyelj: itt nem fontos, hogy a színek fedjék egymást.
Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
 • Talán a legizgalmasabb új füstös hatású szemfestés a több színnel kialakított változat. Buja és titokzatos, ugyanakkor nagyon izgalmas is. Finomsága, hogy csak leköveted a fekete színnel a szemformádat alul-felül, szép átmenettel kisatírozod a kontúrszéleket, a mozgó szemhéj közepére egy élénk kontrasztos színt tegyél, majd a szemzugot arany színnel emeld ki.
Forrás: AFP

Ajakfestés 

A következő szezon nagyágyúi között lesznek a fényes bogyós színek, a nude, a vizesen csillogó, áttetsző szájfény, a borvörös, a fahéj, a barack, a fuksziapiros, a narancs, a narancsos piros, a klasszikus piros, a lila, a kék, a zöld. Valamint az ombre hatású ajakfestés.

Forrás: AFP