Ellenség vagy barát? A nagy gluténkérdés

ellenség gluténérzékenység egészség étkezés glutén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel végérvényesen leszámoljanak.

Manapság egyre divatosabb a gluténmentes étkezés. Ennek egyik oka természetesen az ételallergiák elterjedése, ami megköveteli, hogy bizonyos tápanyagokat kihagyjunk az étkezésből. Sokan azonban azt gondolják, annak ellenére, hogy nem allergiásak a gluténra, akkor is egészségesebbek lesznek a gluténmentes étkezéstől. Pedig ez nincs így.

Nézzétek meg Schobert Norbi és prof. dr. Csapó János legújabb videóját:

Elhagynád a fehér lisztet? Ezt edd helyette!

Aki életmódváltásba kezd, először a cukrot és a fehér lisztet szokta kiiktatni vagy lecsökkenteni az étrendjében. A cukorról és a különböző édesítőszerekről manapság rengeteg szó esik, de a lisztek kapcsán talán még vannak megválaszolatlan kérdések, amelyeket most tisztázni szeretnénk. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.