A különböző színek különböző pszichológiai hatásokkal bírnak, nem mindegy hát, hogy otthonod helyiségeinek a falait milyen árnyalatba öltözteted.  A következőkben néhány tanáccsal szeretnénk segíteni.

Konyha, ebédlő

A piros szín étvágygerjesztő hatása miatt tökéletes választás lehet a konyhába vagy az ebédlőbe. Ez a markáns szín a többi között a szenvedély és az energia szimbóluma, ezért ösztönzően hat a kommunikációra, jó hatással van a társasági életre. Az ebédlő piros falai tehát a vendégeidre és a közös ebédek, vacsorák hangulatára is jó hatással lesznek. 

A piros szín étvágygerjesztő hatása miatt tökéletes választás lehet a konyhábaForrás: Thinkstock

Nappali

Vizsgálatok és kísérletek is alátámasztották már a rózsaszín pozitív élettani hatásait. A rózsaszín ellazítja az izmokat, és képes mérsékelni a szívritmust, a pulzust és a vérnyomást is, sőt még a légzés ütemét is lassítja. Ennek a bámulatos nyugtató hatásának köszönhetően jó választás lehet a nappaliba, hogy egy nehéz nap után a kanapéra heveredve könnyebben ellazulhass.

A rózsaszín ellazítja az izmokat, és képes mérsékelni a szívritmustForrás: Thinkstock

Előszoba

A sárga a boldogság színe, egy rendkívül meleg és barátságos tónus, ami remekül tud működni például az előszobában, hogy az otthonodba belépőket egyből jobb kedvre derítsd. Mivel egy rendkívül harsány és markáns színről van szó, jobb csínján bánni vele, használd takarékosan, és kombináld hozzá illő színekkel, például fehérrel.

A sárga a boldogság színeForrás: Thinkstock

Dolgozószoba

A kék színt gyakran társítják az intelligenciával és a hatékonysággal is, éppen ezért használd bátran otthoni irodádban. A kék természetes nyugtató hatással is bír, ennek köszönhetően otthoni munkád kisebb eséllyel fog stresszel járni. 

A kék színt gyakran társítják az intelligenciával és a hatékonysággal isForrás: Thinkstock

Hálószoba

 A zöld a szellemi egészség és a jó közérzet színe, ráadásul természetes stresszoldóként is funkcionál. A zöld szín a legtöbb helyiségben jól tud működni, sokan nem gondolnak rá, pedig tökéletes lehet a hálószobában is. Érdemes minél több buja zöld növénnyel megtölteni a lakást, hogy otthonod még harmonikusabbá váljon.

A zöld a szellemi egészség és a jó közérzet színeForrás: Thinkstock