A teljes kiőrlésű liszt azért egészségesebb a fehér lisztnél, mert a teljes búzamagot felhasználják hozzá. A mag héja pedig tele van rostokkal, vitaminokkal, és éppen ez marad ki a finomított lisztből.

Felvetődött azonban, hogy mivel itt nincs meg a tisztítási folyamat, vagyis éppen a héj eltávolítása, ezért toxinokat tartalmazhat a teljes kiőrlésű liszt. Ha egészséges búzából állítják elő, akkor ez a veszély teljesen kizárható, de mégis felvetődik a kérdés, hogy a teljes kiőrlésű liszt helyett talán a szénhidrátcsökkentett lisztek lennének a megfelelőbbek. De mit mond erről a szakértő?

Elhagynád a fehér lisztet? Ezt edd helyette!
Aki életmódváltásba kezd, először a cukrot és a fehér lisztet szokta kiiktatni vagy lecsökkenteni az étrendjében. A cukorról és a különböző édesítőszerekről manapság rengeteg szó esik, de a lisztek kapcsán talán még vannak megválaszolatlan kérdések, amelyeket most tisztázni szeretnénk. Olvasd el a Life.hu cikkét!