Rengeteg tolakodó kérdést kapnak azok a muszlim nők, akik viselik a fejkendőt. Erről készített egy dalt Mona Haydar, aki videoklipet is forgatott a számhoz 8 hónapos terhesen. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy egy muszlim nő ilyesmit tegyen.

Dalban, méghozzá rappelve mondta el a 28 éves Mona Haydar, hogy milyen is a fejkendőt, más néven hidzsábot viselni akár szabad akaratból, akár nem. Videoklipet is forgatott a számhoz annak ellenére, hogy 8 hónapos terhes volt, amikor a videó készült. Sokáig elképzelhetetlen lett volna, hogy egy muszlim nő énekeljen, rappeljen, és terhesen vagy bármilyen módon videoklipet forgasson.

Terhesen rappel a muszlim nőForrás: Youtube/mona haydar

Szerencsére azonban Mona Haydar már fel tudja hívni az emberek figyelmét azoknak a nőknek az életére, akik a fejkendő viselése mellett döntenek. A dalszövegből kiderül, hogy rengeteg kellemetlen, számukra tolakodó kérdést kapnak másoktól emiatt. Olyanokat, mint a milyen hosszú a hajad a kendő alatt, vagy nem izzadsz-e túlságosan, vagy nem érzed-e nagyon szorosnak. Világos, hogy azt szeretné elérni, az emberek tartsák tiszteletben a döntésüket, és ne kérdőjelezzék meg folyamatosan, valamint arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy szeressék a nőket az egész világon úgy, ahogy vannak. Őket például a fejkendővel együtt – írja a Daily Mail.