A mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, de sajnos a genetika is hozzájárul ahhoz, hogy minden nyár előtt átéljük a nagy narancsbőrparát. Pedig van megoldás, csak éppen nem egyik napról a másikra jön a siker, úgyhogy legyél kitartó, mert megéri.

1. Igyál vizet 

Az abszolút első számú, ráadásul filléres szépségtippünk. A napi két liter folyadék nélkül nincs szép bőr, és nincs egészséges test. Ez mindennek az alapja. Beszélhetünk rengeteg méregtelenítési tippről, de valójában ha megiszod a szükséges folyadékmennyiséget, és esetleg egyszer-egyszer egy kevés friss citromot is csöpögtetsz bele, már rengeteget tettél magadért és a narancsbőr eltávolításáért. 

Az abszolút első számú, ráadásul filléres szépségtippünkForrás: Thinkstock

2. Egyél vizet 

A vizet nemcsak inni, de enni is jó. Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy minél több magas víztartalmú zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, ami ráadásul tele van rostokkal is. Így nemcsak pluszban hidratálsz, de a rostokkal a méreganyagok gyorsabb kiürülését is lehetővé teszed a tested számára. A megfelelő anyagcsere pedig a szép alak, a fogyás titka, és a narancsbőr ellensége.

3. Kerüld a finomított szénhidrátokat 

Ami az étkezést illeti, még egy nagyon fontos szabály van, mégpedig a finomított szénhidrátok tiltólistára helyezése: semmi cukor, semmi édesség, semmi hagyományos péksütemény. Manapság szerencsére már egyre könnyebben megoldható az egészséges alapanyagokból készült ételek beszerzése, de mi elsősorban mindig az otthon, saját kezeddel készített ételek fogyasztását ajánljuk. Az az egyedüli, amiben teljesen biztos lehetsz, hogy megfelelő alapanyagok kerültek bele, és költséghatékonyabb is. 

A saját kezeddel készített ételek fogyasztását ajánljukForrás: Thinkstock

4. Sportolj 

Bárhogyan is szeretnéd, ezt nem lehet megúszni. De miért is akarnád? Hiszen annyi pozitív energiát nyerhetsz belőle, hogy nem is hinnéd. Csak meg kell találnod azt a sportot, ami a legközelebb áll az egyéniségedhez. Hidd el, akkor te is rá fogsz kattanni, és egyáltalán nem fog gondot okozni a heti 2-3 alkalom. 

 5. Vegyél váltófürdőt 

Egyik kedvenc filléres tippünk, ami tényleg hatásos. Valójában egy kis edzésről van szó, ugyanis a hideg és meleg víz váltakozása az ereket edzi, és élénkíti a vérkeringést. Minden tusolásnál megcsinálhatod, kezdd a meleg vízzel, majd jöhet a hideg, és néhányszor még változtasd ilyenképpen a hőfokot. 

A hideg és meleg víz váltakozása edzi az ereket, és élénkíti a vérkeringéstForrás: Thinkstock

 6. Próbáld ki a krémeket 

Szintén a vérkeringés fokozásával érhetünk el eredményt a különböző krémek vagy illóolajok használatával. Te is készíthetsz otthon masszázskrémet, ha veszel 100%-os tisztaságú illóolajat, aminek néhány cseppjét olívaolajjal kevered össze. Az illóolajok közül válaszd a fahéjat, a citromot, a bormentát, a rozmaringot vagy a paprikát. Természetesen már kifejezetten a narancsbőrre kifejlesztett krémeket is beszerezheted az üzletekben. Ezek a legjobban akkor fejtik ki hatásukat, ha egy kicsit közben át is masszírozod a bőrödet. 

1. Yamuna 1149 forint 2. Avon 990 forint 3. Nivea 2099 forint 4. Manna 1190 forint 5. Avon 1499 forintForrás: Life.hu

 7. Menj el kezelésre 

Ez már egy kevésbé költséghatékony, de jól működő tipp. A különböző masszázsoktól kezdve az ultrahanggal vagy rádiófrekvenciával működő gépekig sokféle kezelés áll rendelkezésedre. De erre is időt kell hagyni, hiszen egy-két kezelés még nem hoz látványos eredményt, és arra is felhívjuk a figyelmedet, hogy ha emellett például nem figyelsz oda az étkezésre, hosszú távú eredményt így sem fogsz elérni.