A teljes kiőrlésű lisztnek is vannak veszélyei? Videó!

veszélyes liszt egészség teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Videó!

A teljes kiőrlésű liszt azért egészségesebb a fehér lisztnél, mert a teljes búzamagot felhasználják hozzá. A mag héja pedig tele van rostokkal, vitaminokkal, és éppen ez marad ki a finomított lisztből.

Felvetődött azonban, hogy mivel itt nincs meg a tisztítási folyamat, vagyis éppen a héj eltávolítása, ezért toxinokat tartalmazhat a teljes kiőrlésű liszt. Ha egészséges búzából állítják elő, akkor ez a veszély teljesen kizárható, de mégis felvetődik a kérdés, hogy a teljes kiőrlésű liszt helyett talán a szénhidrátcsökkentett lisztek lennének a megfelelőbbek. De mit mond erről a szakértő?

Elhagynád a fehér lisztet? Ezt edd helyette!

Aki életmódváltásba kezd, először a cukrot és a fehér lisztet szokta kiiktatni vagy lecsökkenteni az étrendjében. A cukorról és a különböző édesítőszerekről manapság rengeteg szó esik, de a lisztek kapcsán talán még vannak megválaszolatlan kérdések, amelyeket most tisztázni szeretnénk. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.