Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel.

Vannak olyan cukrok, amelyektől egyáltalán nem kell félnünk, sőt, kifejezetten egészségesek, hiszen rengeteg rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal együtt kerülnek a szervezetbe, ráadásul lassan szívódnak fel, nem dobják meg hirtelen a vércukorszintet, hanem folyamatosan látnak el energiával. Hogy miről van szó pontosan? Természetesen a gyümölcsökről, amiket mindennap többször is érdemes enni, a finomított cukorral ellentétben, aminek a fogyasztása egyáltalán nem ajánlott.