Az alábbi szülők a vasszigor helyett a kreativitást hívták segítségül, amikor gyerekeik megregulázásáról vagy jó irányba való terelgetéséről volt szó. Nem mindennapi szülői ötletek következnek.

Az apuka, aki játékosokat bérelt fel, hogy megöljék fia online karakterét 

A 23 éves kínai Hsziao Feng középiskolás kora óta nagy rajongója volt a World of Warcraft nevű játéknak, képes volt akár napokon keresztül megszakítás nélkül is játszani. Még akkor sem volt hajlandó felállni a gép elől, amikor a szülei könyörögtek neki, hogy keressen végre munkát.

Lustasága és munkakerülése miatt aztán az apja úgy döntött, piszkosabb eszközökhöz folyamodik, felbérelt hát néhány másik játékost, hogy tegyék tönkre a fiú karakterét, és minden újrapróbálkozáskor is öljék meg. A furcsa megoldás végül mégsem járt sikerrel, a fiú ugyanis még így sem esett annyira kétségbe, hogy munkát keressen magának. 

A kínai apuka játékosokat bérelt fel, hogy megöljék a fia online karakterér (képünk illusztráció)Forrás: AFP

Egy kínai milliomos utcaseprést vállalt, hogy példát mutasson a gyerekeinek 

Az 53 éves ingatlanmogul, Ju Jou-csen meglepő módot választott arra, hogy példát mutasson gyerekeinek. Az asszony hetente hatszor hajnali 3-kor kel, hogy kukával felszerelt biciklijével elinduljon a városba szemetet szedni. Több interjúban is beszélt már karitatív munkájáról, és elmondta, hogy mindezzel gyerekinek szeretne jó példát mutatni, és nem szeretné elveszíteni munkaerkölcsét. 

A kínai milliomos utcaseprést vállalt, hogy példát mutasson gyerekeinekForrás: Thinkstock

A mobil mellé követendő szabályokat is kapott a 13 éves gyerek 

Amikor Janell Hofmann megvásárolta 13 éves fiának a hőn áhított mobiltelefont, a használatát 18 szabályhoz kötötte. Nem kell nagyon szigorú előírásokra gondolni, az anyuka sokkal inkább a kreativitásra fókuszált. Csak néhány a 18 szabályból: 

  • Személyesen is beszélgetned kell azokkal az emberekkel, akikkel csetelsz.
  • Ne készíts milliónyi képet és videót. Éld meg a pillanatot, ahelyett hogy dokumentálod.
  • Mindig nézz fel, lásd meg a körülötted lévő világot. Nézz ki az ablakon, hallgasd a madarakat. Csodálkozz rá a világra a Google nélkül. 
Forrás: reddit.com

Gyereknevelés, másképp 

A komikus-színész Adam Sandler két gyerek apukája, és a közösségi oldalára néhány éve ezt írta ki:

„Nem hiszek a verésben mint gyereknevelési módszerben. Inkább adok rájuk egy Justin Bieber-es pólót és egy Crocs papucsot, elküldöm őket így a suliba, és hagyom, hogy a többi gyerek elintézze helyettem.” 

Adam Sandler új szintre emelte a gyerekneveléstForrás: AFP

A szülők, akik beteg fiuk miatt inzulinpumpát tetováltattak magukra 

Míg más szülők a gyerekeik nevét varratják magukra, addig Philippe Aumond és Camille Boivin továbbment ennél. A házaspár fiánál, Jacobnál hároméves korában 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak, ami miatt a kisfiúnak folyamatosan inzulinpumpát kell hordania. És bár Jacob eleinte örült a pumpának, később rosszul érezte magát amiatt, hogy különbözik a többi gyerektől. Hogy fiuknak segítsenek, a szülők fogták magukat, és magukra tetováltattak egy-egy inzulinpumpát. Jacob nagyon megdöbbent a gesztuson, és örömkönnyekben tört ki, amikor meglátta az eredményt. 

Philippe Aumond és Camille Boivin fiuk, Jacob betegsége miatt inzulinpumpát tetováltattak magukraForrás: Facebook/Camille Boivin, Philippe Aumond