A világ legkövérebb nője drasztikus fogyásba kezdett, úgy tűnik, most már semmi sem állíthatja meg. 

Eman Ahmed Abd al-Ati 500 kilót nyomott, amikor gyomorszűkítő műtétre szánta el magát. A beavatkozást egy sebészprofesszor ingyen elvégezte, "mindössze" azt kellett megoldani, hogy egy speciális repülőgép a helyszínre szállítsa a kövér asszonyt. 

Eman Ahmed Abd al-Ati, a világ legkövérebb nője 250 kilót fogyottForrás: AFP/Ho

Az operáció jó ötletnek bizonyult, mert a 37 éves páciens azóta megállíthatatlan fogyásnak indult: 2 hónap alatt 250 kilót fogyott, azaz az eredeti súlyát a felére csökkentette. Már képes használni a kerekesszéket, órákig tud benne ülni, ami 3 hónappal ezelőtt még kivitelezhetetlen volt a gerincére nehezedő felfoghatatlan súly miatt. 

A családja szerint Ahmed Abd nem önszántából lett ilyen hatalmas: újszülöttként is 5 kilogramm volt a súlya, elefántkórral diagnosztizálták. Ez a betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá teszi a páciens végtagjait. 

 

Daruval emelték ki otthonából az 500 kilós nőt
25 éve nem volt már az utcán az az egyiptomi nő, akit jelenleg a világ legkövérebb embereként tartanak számon. Az 500 kilós asszonyt daruval hozták ki a lakásából. Olvass tovább itt...