Akárcsak a magánembereknek, a profi lakberendezőknek is vannak kedvenc és kevésbé kedvelt színeik – most az utóbbiakról lesz szó. A következőkben nemzetközi dizájnerek mesélnek arról, miért is irtóznak egy-egy árnyalattól. 

Halványzöld 

Lehet, hogy ez az árnyalat nagyon jól mutat a festékpalettán, ám Francesco Bilotto belsőépítész azt mondja, a falakon már bizony kevésbé, sőt, a kárpitokon sem. Véleménye szerint ennek a legfőbb oka, hogy ezt a kissé sápadt színt meglehetősen nehéz más árnyalatokkal harmóniába hozni. 

Francesco Bilotto belsőépítész azt mondja, a falakon már kevésbé mutat jólForrás: behr.com

Kék 

Vannak dizájnerek, akik egészen egyszerűen személyes okokból kifolyólag viszolyognak egy-egy szín használatától, így van ezzel Susan Niblo lakberendező is. „Gyerekkoromban a családi házunk minden négyzetcentimétere kék volt, egyszerűen elegem lett ebből a színből” – mesélte, majd azt is hozzátette, hogy természetesen, ha egy ügyfél kifejezetten kék színt szeretne, nem próbálja meg lebeszélni. 

Gyerekkoromban a családi házunk minden négyzetcentimétere kék volt, egyszerűen elegem lett ebből a színbőlForrás: behr.com

Fekete 

Mina Fies dizájner azt mondja, amennyire csak lehet, próbál távol maradni a feketétől, mivel véleménye szerint már így is túl sok sötét árnyék vetül az emberek életére. „Rengeteg fekete ruhát viselünk, az élet számos területén fekete dolgokkal vagyunk körülvéve, legalább az otthonunkból próbáljuk meg, amennyire lehet, száműzni.” 

Mina Fies dizájner azt mondja, amennyire csak lehet, próbál távol maradni a feketétőlForrás: Thinkstock

Mandarin 

CeCe Barfield dizájner azt mondja, hogy az otthonok berendezése, a dekoráció során mindig olyan árnyalatokat próbál választani, amik illenek az ott élő emberek természetes bőrszíneihez, éppen ezért szokta hanyagolni a mandarin színt. „Ez a különleges árnyalat ritkán illik igazán az emberekhez.” 

MandarinForrás: behr.com

Arany 

Linda Merrill tiltólistáján az arany szín szerepel. Mint mondja, ez a szín jelenleg egyébként sem túl népszerű, de ha mégis használják, akkor sem túl hívogató. „Az arany túlságosan is durva a falakon” – mondta, és hozzátette, érdemes inkább kiegészítőkön és dekorációs tárgyakon használni a fémes árnyalatokat. 

Linda Merrill tiltólistáján az arany szín szerepelForrás: Thinkstock