A saját kis fészek kialakításának első lépése a lakásvásárlás vagy -bérlés. Ha ezen túl vagy, akkor jöhet az igazán izgalmas feladat: a megvásárolt semleges térben meg kell teremtened a saját otthonodat. De hogy miként is varázsolhatsz könnyedén otthont a lakásból? Segítünk!

Barátságos, meleg színek

Az otthonod színei hangulatodra is befolyással vannak, így hát ha azt szeretnéd, ha az ajtón belépve egy barátságos, komfortos közeg fogadjon, érdemes a megfelelő árnyalatokat használnod. Segítünk egy kicsit: a sárga színt például gyakran kapcsoljuk össze a boldogsággal, ezért is lehet kitűnő választás ez az energiával és élettel teli szín a nappaliba vagy akár a konyhába. De a konyhában vagy az ebédlőben a piros szín is kitűnően tud működni, mivel étvágygerjesztő hatással is bír. Tehát a lényeg, hogy a meleg, barátságos, biztonságot sugárzó színek közül válogass.

A sárga színt például gyakran kapcsoljuk össze a boldogsággalForrás: behr.com

Zöldíts!

Néhány mutatós szobanövény beszerzésével a lakásod nemcsak otthonosabbá válik majd, de rád is jó hatással lesznek. Egyrészt javítják majd a hangulatodat, másrészt az is jó érzéssel tölt majd el, hogy felelősséggel tartozol egy másik életért.

Rád is jó hatással lesznek a szobanövényekForrás: Thinkstock

Pihe-puha textilek

A lakástextilek szinte észrevétlenül alakítják, befolyásolják otthonod hangulatát, érdemes tehát ezekre is odafigyelned. A pihe-puha párnák, a meleg takarók mind a komfortérzetedet javítják, alakíts hát ki a lakás különböző pontjain - például a nappaliban lévő kanapén, vagy egy kényelmes fotelben - olyan kis kuckókat, ahova egy izgalmas könyvvel bármikor bevackolhatod magad.

A pihe-puha párnák, a meleg takarók mind a komfortérzetedet javítjákForrás: Thinkstock

Kedves emlékek

Hogy mitől lesz egy lakásból otthon? Tőled! A saját otthonodban otthonosan kell magad érezni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy olyan bútorok, apró dekorációk vegyenek körbe, amik fontos részét képezik az életednek. Persze nem arra biztatunk, hogy zsúfold tele a lakás összes polcát apró mütyürökkel, de az igazán fontos emlékeidnek igenis érdemes helyet szorítani.

A saját otthonodban otthonosan kell magad érezniForrás: Thinkstock

Fő a kényelem

Otthonod kialakítása során az aktuális trendek helyett a saját ízlésedre és megérzéseidre hallgass. Lehet akármilyen divatos egy méregdrága kanapé, ha nem tudsz rajta kényelmesen leheveredni. Ne dőlj be a marketingnek, csak olyan bútorokkal töltsd meg a lakásodat, amelyek egyrészt valóban tetszenek neked, másrészt pedig kényelmesek.

Csak olyan bútorokkal töltsd meg a lakásodat, amelyek kényelmesek, és valóban tetszenek nekedForrás: Thinkstock