Egy nyugalmazott nyomozó szerint, ha Madeleine McCann életben van - és nincs bizonyíték arra, hogy nincs -, akkor az interneten is fent kell lennie a képének valahol. Mick Neville bízik abban, hogy a Facebook arcfelismerő szoftvere segíthet a kislány megtalálásában.

Mick Neville nyugalmazott nyomozó hisz abban, hogy Madeleine McCann életben van, és úgy véli, kell lennie az interneten valahol képnek a 10 éve eltűnt gyerekről. Ha ez így van, a Facebook élvonalbeli arcfelismerő szoftverével könnyen meg lehetne találni, hogy hol is van ő pontosan.

A Facebook segítségével megtalálható Madeleine McCann?Forrás: Getty Images

A nyomozó szerint ez lehet a kulcs a kislány megtalálásához, hiszen a közösségi oldal a feltöltött képek alapján felismeri azokat, akik a fotón szerepelnek anélkül, hogy bejelölnénk őket - írja a The Sun. A képek felhasználásával még mindig van lehetőség arra, hogy megtudjuk, mi történt Madeleine McCann-nel. A kislány szeme ráadásul különleges, így nem lenne nehéz a képek alapján kiválasztani, melyik is lehet ő.  A Facebookon kívül bevetnének olyan szakembereket is, akik profik az arcfelismerésben. A nyomozó úgy véli, valahol lennie kell képnek a kislányról, ha máshol nem, hát a biztonsági kamerák felvételein. Ha viszont emberkereskedők rabolták el, és már egy családnál él, biztosan használja a közösségi oldalakat.