Szeretnél misztikus tekintetet? Akkor mindenképp próbáld ki ezt a különleges tavaszi színt, ami minden szemszínhez jól illik.

A kék hűvössége és a piros energetizáló hatása egyszerre van jelen ebben a fenséges árnyalatban. Egyensúlyt teremt az értelem és a vágy, valamint a bölcsesség és az érzelmek felett, a spiritualitás színe is, amely intuíciót és empátiát sugároz.

A lila a spiritualitás színeForrás: Thinkstock

Mértékletesen használd: érdemes vagy az ajkakra vagy szemhangsúlyos sminkben használni, akkor megőrzi a nemességét, a fényűző luxust.

  • Készíthetsz vele elegáns tusvonalat. Ebben az esetben egy harmonizáló árnyalatú lila ajakrúzzsal egészítsd ki a sminkedet. Megbolondíthatod holografikus highlighttal is, akkor még misztikusabb lesz a megcsillanó árnyalat, de akkor az ajkad színe legyen visszafogott, természetes hatású.
  • Füstös hatású szemfestés esetén jól kombinálható rózsaszínnel. Így sokkal nőiesebb energiákat ébresztesz fel. Romantikus tekintetedhez jól passzol majd egy halvány rózsa árnyalatú ajakrúzs, de ha bevállalós vagy, akkor válassz élénk pinket.
Füstös hatású lila szemfestésForrás: Thinkstock
  • Fokozhatod a hűvös eleganciáját a lilának, ha mély kékkel kevered. A lila kék kombóhoz jól illik a narancsos piros vagy a klasszikus piros ajakrúzs is. Káprázatosan izgalmas, titokzatos lesz tőle a megjelenésed. Sőt egy kis fekete vízvonal hangsúllyal még drámaibb hatást tudsz elérni.
  • De ha igazi fashionista divatőrült vagy, akkor a fenséges lilához és a kék kombinációhoz tegyél egy kis levélzöldet. Ez által még üdítőbb lesz a szemjátékod. Fokozd a hatást egy mandarin árnyalatú ajakrúzzsal, de jól passzol hozzá egy természetes árnyalat is vagy akár egy vizesen csillogó áttetsző szájfény is.
  • Ha úgy döntesz, hogy ajakhangsúlyos sminket készítesz, akkor a szemfestésed legyen visszafogott, természetes hatású, elegendő egy frissítő bézs vagy mályva árnyalat a mozgószemhéjra fekete szempillaspirállal, így nem vonod el a figyelmet az ajkaidról. Próbáld ki a szezon izgalmas orgonalila, kékes piros fenséges ajakrúzs árnyalatait.
Próbáld ki az izgalmas orgonalila ajakrúzs árnyalatait!Forrás: Thinkstock