Engedd be a csillogást! – 10 ásvány a lakberendezés jegyében

Forrás: Thinkstock -
kristály otthon ásvány lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katy Perry-től Adele-ig sok híresség a kristályok jótékony erejére esküszik. Ez nem valamiféle új hóbort, hiszen az emberek már jó ideje alkalmazzák a különböző ásványokat a fizikai és szellemi egészség jegyében. Viselhetjük őket akár ékszerként is, de a lakás különböző pontjain való elhelyezésükkel talán még jobb és még hatékonyabb energiákat szabadíthatunk fel.
Az ásványok nemcsak szépek, de gyógyító erejük is van Forrás: Thinkstock

Így helyezd el az ásványokat az otthonodban

1. Karneol

Növeli az önbizalmat, elűzi a depressziót, általános jó közérzetet biztosít. A lobbanékony természetű embereknek segít nyugodtabban gondolkodni és reagálni.

Itt a helye: Tegyél egy karneol darabot a bejárati ajtóhoz, így be- és kilépve az otthonodból egyaránt érvényesül az ereje.

Karneol Forrás: Thinkstock

2. Labradorit

Ez a misztikus kő, segít a tudatosság és az önismeret terén. Egyfajta védő és erősítő erőt tulajdonítanak neki.

Itt a helye: Oda tedd a lakásban, ahol a legtöbbet tartózkodsz. Ilyen lehet például a nappali kis asztala.

Labradorit Forrás: Thinkstock

3. Vörös Jáspis

Növeli az akaraterőt, energizál. Segíti a tervek megvalósításához összegyűjteni a belső energiát.

Itt a helye: A legjobb helyen a fürdőszobában, a tükörnél van.

Vörös jáspis Forrás: Thinkstock

4. Pirit

A bolondok aranyának is nevezett ásvány, segít a csalódás, félelem és depresszió leküzdésében, ugyanakkor motiváló energiát szabadít fel.

Itt a helye: A legjobb, ha a dolgozószobádba teszed (ha otthon egyáltalán nem szoktál dolgozni, úgy vidd be a munkahelyi asztalodra)

Pirit Forrás: Thinkstock

Márványház

Mit tesz a vagyonával egy amerikai dúsgazdag család, hogy megmutassa, bármit megengedhet magának? Építtetnek egy fényűző kúriát, mely a legdrágább „nyári lak", ezt pedig a közel 14 ezer köbméter márvánnyal érték el. Nézd meg a csodálatos fotókat!

5. Zöld apofillit

Egyfajta lelki békét indít el az emberben. Nyugalmat, együttérzést, odaadást és a türelmet közvetít.

Itt a helye: Bármilyen szobanövényhez el lehet helyezni.

Zöld apofillit Forrás: energymuse.com

6. Szodalit

Elősegíti a megfelelő, hiteles és érdekközpontú kommunikációt, valamint a döntéshozatalt.

Itt a helye: Helyezd az étkezőasztalra vagy ahol sokszor vagytok együtt a családdal.

Szodalit Forrás: energymuse.com

7. Citrin

Ez egy szerencsekő; erősíti az önbizalmat, kiegyensúlyozottá tesz, és minimalizálja a hangulatingadozást

Itt a helye: A konyha ablakpárkányára helyezd.

Citrin Forrás: energymuse.com

8. Malachit

Nyugodt alvást, kiegyensúlyozott pihenést biztosít, továbbá elősegíti az önállóságot.

Itt a helye: Az éjjeli szekrényre, álmatlanság esetén a párna alá tedd.

Malachit Forrás: Thinkstock

9. Ametiszt

Javítja az emlékezőképességet, akaraterősítő, segít leküzdeni az alvászavarokat, mentálisan felfrissít.

Itt a helye: A hálószobába tedd.

Ametiszt Forrás: energymuse.com

10. Akvamarin

A rátermettséget, bátorságot, valamint az összpontosítást segíti.

Itt a helye: A fürdőszoba bármelyik pontja tökéletes.

Akvamarin Forrás: energymuse.com
A hónap színe az orgonalila – használd bátran az otthonodban is!http://www.life.hu/otthon/20170503-a-honap-szine-az-orgonalila-hasznald-az-otthonodban-is.htmlAmikor asszociációs játékot játszunk, az anyák napjáról nekem egyből az orgona jut eszembe. Az az üde illat, amikor ünneplőben mentem az iskolába, egy kedves kis műsorral köszönteni édesanyámat... Csodás emlékeket idéz fel bennem az orgona, de Te ne az én szemlehunyós visszatekintéseim miatt nyiss e felé a virág és szín felé. Nem, ennél sokkal több és kézzelfoghatóbb érvvel szolgálok. OtthonThinkstockStíluskalauz: Inspirálódj a legtrendibb lakberendezési stílusokbólhttp://www.life.hu/otthon/20170314-stiluskalauz-hogyan-rendezd-be-a-lakast-a-legtrendibb-lakber-stilusok.htmlAhány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és inspirálódj a különböző trendekből. Mutatjuk az öt kedvenc lakberendezési stílusunkat! OtthonOrigoLakberendezési hibák, amik még a párkapcsolatodra is rossz hatással lehetnekhttp://www.life.hu/otthon/20170221-a-lakberendezes-is-hatassal-lehet-kapcsolatodra.htmlNem is gondolnád, de párkapcsolatodra bizony közös otthonotok is hatással van. A dekorációs, lakberendezési problémák sok apró vitát gerjeszthetnek közted és párod között, aminek hatására a meghitt közös zugotokból könnyen csatatér válhat. Kerüld el a vitákat egy kis előrelátással. A következőkben egy New York-i párkapcsolati szakértő tanácsait tolmácsoljuk. OtthonThinkstockZöld szín, fémes elemek, retró stílus –a 2017-es év lakberendezési trendjeihttp://www.life.hu/otthon/20161125-2017-ev-lakberendezesi-trendjei.htmlVáltoztatnál lakásod arculatán? Akkor akár már a 2017-es év trendjeivel is inspirálódhatsz. A lakberendezésben előtérbe kerül a zöld szín és árnyalatai, ismét hódít a retró stílus, és jelentős átalakulás tapasztalható a hálószoba berendezésében is. Vegyük most sorra a következő szezon trendjeit. OtthonThinkstockA férfi, aki Katalin hercegné jobbkeze – a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20161107-tudj-meg-mindent-katalin-hercegne-lakberendezojerol-ben-pentreath.htmlMiután Vilmos herceg és Katalin hercegné beköltözött a Kensington-palotába, új otthonukban néhány fontosabb átalakítást terveztek. Ehhez a kényes feladathoz pedig a legjobb szakembert szerették volna felfogadni – így esett a választásuk Ben Pentreathre, akit nem mellesleg Károly herceg ajánlott a párnak. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.