Németh Niki, Miss Balaton nagykövet hűsítő finomságai

Forrás: Origo -
Miss Balaton hűsítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan beköszönt a falatnyi bikinik szezonja, éppen ezért nem árt kicsit jobban odafigyelni arra, milyen finomságokkal kényeztetjük magunkat. Németh Niki, a Miss Balaton nagykövete és Marton Adrienn, a verseny trénere bikinibarát desszerteket ajánl, hogy bűntudat nélkül nassolhassunk nyáron is.

Németh Niki Miss Balaton nagykövet tavaly ilyenkor már gőzerővel készült a szépségversenyre, idén pedig már tanácsaival segíti a jelentkező lányokat. A fiatal szépség szívesen alkot a konyhában. Gyakran kísérletezik új ízekkel, a nyári hónapokban pedig igyekszik minél több friss gyümölcsöt becsempészni étrendjébe.

Németh Niki, Miss Balaton Forrás: Origo

„A nyári forróságban és persze az állandó rohanásban egy-egy gyümölcsös turmixot választok reggelire. Gyümölcscukor- és kalóriatartalmukat is figyelembe véve ilyenkor főleg banánt, szőlőt és kivit dobok a turmixba. Emellett nagy kedvencem a túró, amit szintén számtalan verzióban el lehet készíteni, gyümölcsökkel vegyítve édesség formájában, de fűszerekkel megspékelve akár sós kivitelben is. A sovány túró nem csak alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló alapanyag, hanem mert magas fehérjetartalma miatt izomépítő hatással is bír" – mondta Niki, aki azt is elárulta, az abszolút nyári kedvence a fagylalt, amit bár sosem tekintett igazi édességnek, a cukormentes verziók elterjedése óta pedig még inkább biztos abban, hogy örök kedvence marad. Rajongásának hála pedig már saját recepttel is büszkélkedhet.

Szivárványfagyi hozzávalók:


Sárga réteg:
• 1 banán
• 100 g ananász
• 2 dl csésze natúr joghurt
• pici víz

Lila réteg:
• 100 g áfonya
• 100 g szeder
• fél banán
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

Narancs réteg:
• 200 g mango
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

Piros réteg:
• 200 g eper
• 2 dl natúr joghurt
• pici víz

szivárvány fagyi Forrás: Origo

Elkészítése: A hozzávalókat rétegenként összeturmixoljuk, majd külön-külön 20 perc pihentetés után egymásra helyezzük a rétegeket és mélyhűtőbe tesszük, amit egy éjszakára ott is hagyhatunk. Másnap szobahőmérsékletű vízbe rakjuk a jégkrémtartókat, és kiszedjük a formából a szivárványszínű finomságot.

Marton Adrienn a Miss Balaton trénere rajong a savanykás ízekért, a bogyós gyümölcsök magas antioxidáns tartalmuk miatt pedig a legjobb választást jelentik a nyáron. Adri az édesség utáni vágyát egy különleges alternatívával küzdi le. „A csokipudingot például avokádóból vagy tofuból készítem. Ez is laktató, könnyű és édes. Ami pedig még nagy kedvencem a magokból összeállított, otthon készített müzliszelet, amelyet datolyával és mézzel szoktam összeragasztani" – árulta el Adri, aki az idei versenyre jelentkező lányoknak két hűsítő, gyümölcsös receptúrát is ajánl, hogy könnyedén formában maradhassanak, de az édességről se kelljen lemondaniuk.

Gyümölcsös-joghurtos jégkrém sárgarépa pálcikával

• 2 ek. méz
• 1 banán
• 100 g bogyós gyümölcs
• 300 g natúr joghurt
• 4 db egész sárgarépa, pucolva

Egy tálban pépesítsük össze a banánt, majd keverjük össze a natúr joghurttal, mézzel és a bogyós gyümölcsökkel. Helyezzük kisebb papír poharakba a mézes keveréket. Szúrjunk bele mindegyik pohárba 1-1 db sárgarépát. Tegyük 3 órára a mélyhűtőbe a megtöltött poharakat.

Dinnye fagyi- áfonya szemekkel
· 5 dl dinnyelé

· 100 g áfonya

· 200 g eper

· 2 kivi

· 1 ek. méz

miss balaton recept Forrás: Origo

Elkészítése: Magozzunk ki egy vastagabb szelet dinnyét és helyezzük aprítógépbe pár szem eperrel és mézzel. Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal (1cm-t hagyva a forma széléig) és helyezzük 30-40 percre a fagyasztóba. Amikor már kásásabb a dinnyelé, de még nem fagyott meg teljesen, akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát, figyelve, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még egy órára és ha teljesen megfagyott, akkor öntsük a meghagyott 1cm-es területre az összeturmixolt kivit, majd szúrjuk bele a pálcikákat. Még egy órára tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Mádai Vivien egy másik nővel tette próbára párja hűségéthttp://www.life.hu/sztarok/20170523-madai-vivien-pasijara-kuldott-egy-masik-not.htmlMádai Vivien őszintén vallott 20 éves kori tetteiről Várkonyi Andi műsorában. Nem semmi, amit tett... TV + SztárokOrigoAriana Grande koncertjén robbanás történthttp://www.life.hu/sztarok/20170523-ariana-grande-koncertjen-robbanas-torten-19-halott.htmlSzörnyű tragédia sújtotta a világot tegnap késő este: robbantás történt Ariana Grande manchesteri koncertjén. 22 halálos áldozat, 50 sérült. Az illetékes szervek terrortámadásról is beszélnek... TV + SztárokAFPPachmann Péter így vidítja fel kisfiát, Balázsthttp://www.life.hu/sztarok/20170522-pacmann-peter-igy-viditja-fel-fiat.htmlPacmann Péter és kisfia, Balázs Ördög Nóra műsorában mutatkoztak be közösen. A TV2 sztárjáról érdekes dolgok derültek ki. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoSági Szilárd egyik szeme sír, másik nevet a kiesés miatthttp://www.life.hu/sztarok/20170522-sagi-szilard-es-volgyesi-gabi-estek-ki-a-nagy-duettbol.htmlSági Szilárd és Völgyesi Gabi A Nagy Duett utolsó kieső párosa, így ők már nem vehetnek részt a műsor döntőjében. A Life.hu riportere Szilárdot faggatta a műsor után. TV + Sztárok--Radics Gigi került Tóth Gabi helyére az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/sztarok/20170517-radics-gigi-az-uj-mentor-az-idei-x-faktorban.htmlVégre kiderült, ki lesz Tóth Gabi helyett a hamarosan újra induló idei X- Faktor női mentora. Ezt a feladatot nem más, mint Radics Gigi fogja betölteni...TV + Sztárok--Gyászol Tóth Gabi - Fotó!http://www.life.hu/sztarok/20170516-toth-gabi-gyaszol.htmlTóth Gabi és Vera hatalmas állatbarát hírében állnak. Mindkét énekesnőnek több kis kutyusa is van, akikről naponta posztolnak cuki képeket. Ám ezúttal egyik kedvencüket kénytelenek búcsúztatni.... TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.