Igaz, jobban preferáljuk a hazai idénygyümölcsöket, de azért egy kis ananászt is megkíván az ember a tikkasztó nyári melegben. Mutatjuk is, hogyan dobhatod fel azt a nagyszerű gyümölcsöt!

Étcsokis ananász

  • 1 nagy ananász
  • 30 dkg étcsoki
  • kókuszcsipsz vagy kókuszreszelék
Étcsokis ananászForrás: Life.hu

Tejjel dúsított társával ellentétben az étcsoki nagyon is egészséges, sőt még a diétába is beilleszthető. Ehhez az édességhez ráadásul nem is lesz szükséged másra, habár egy kis kókuszcsipsszel még fel lehet dobni. Az ananászt karikázd fel, majd gőz felett olvaszd fel a csokit. Amikor felolvadt, mártsd bele félig az ananászkarikákat, és szórd meg a csokis felét kókuszcsipsszel vagy kókuszreszelékkel. Ha kész az összes, mehetnek a hűtőbe. Fél óra múlva fogyasztható.

Ananászos zabkása

  • 1 csésze zab
  • fél csésze kókuszreszelék
  • 2 csésze mandulatej
  • 1 csésze zsíros kókusztej
  • 1evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál chiamag
  • fél vanília belseje
  • 1 csésze apróra vágott ananász
Ananászos zabkásaForrás: Thinkstock

Ebben a receptben szintén a kókusszal kombináljuk az ananászt, az a két ízvilág szinte összetartozik. A zabot, a kókuszreszeléket és a kétféle tejet tedd fel főni. Egyszer-egyszer keverd meg, nehogy leragadjon. Amikor már forr, vedd le a lángról, és tedd bele az édesítőt, illetve a chiamagot. Pár percig hagyd lefedve hűlni. Tedd tálakba, majd kanalazd rá a friss ananászt. 

Fagyis ananászital

  • fél ananász
  • 1 banán
  • 2 gombóc jó minőségű vaníliafagyi
  • 2 dl kókusztej
Fagyis ananászitalForrás: Thinkstock

A banánt és az ananászt alaposan turmixold össze, majd tedd egy shakerbe a többi összetevővel és néhány jégkockával. Alaposan rázd össze, és már mehet is a koktélospoharakba vagy akár a kivájt ananász belsejébe.