A piros domináns, élénk szín, ám a különböző árnyalatai különböző energiával bírnak, más és más jelentést közvetítenek viselőjéről. Nem mindegy hát, hogy otthonodba melyik piroskát választod. A júniusnak, a nyár első hónapjának színével ismerkedhetsz meg most.

Gyerekkorunk mezőin

A pipacspiros egy életvidám, élénk, tüzes színárnyalat, amely egyszerre ad mélységet és könnyedséget a szobának. A pipacs gyomnövény, utak mentén, mezőkön, termőföldeken nő. A szabadság, szabadelvűség virága, amely - bár erősnek látszik - könnyen és gyorsan elveszítheti szirmait, ha letépjük.

PipacsmezőForrás: Thinkstock

Bátran, mégis mértékkel

Használd bátran az otthonod bármelyik helyiségében; a konyhában például apró kiegészítők, vagy akár csempe formájában kitűnő választás. Lehet egy egész bútorcsalád vagy csupán pár kiegészítő, egyre érdemes figyelni; legyen, ami ellensúlyozza ezt az erőteljes színt - máskülönben, folyamatos aktivitási kényszered lesz, és nem tudsz majd pihenni.

Forrás: behr.com
Fesd át az étkeződet!
Az első 3 szín remekül fokozza egy finom ebéd vagy egy jó hangulatú vacsora rezgéseit, növeli az étvágyat, az étkezéshez kellemes légkört teremt. A második triumvirátus azonban túlzott nyugalmat és egy kis ridegséget áraszt, így nem ajánljuk étkezőkbe – persze, ha vad fogyókúrába kezdesz, akkor még jól is jöhet a lista második három színe. Mutatjuk a színeket!

Más színekkel

Remekül működik világos kiegészítőkkel - ebben az esetben fiatalos, lendületes enteriőrt kapsz. A sötét tónusú vagy épp antik bútorokkal párosítva izgalmas kontrasztot teremthetsz. Fontos megjegyezni, hogy míg a mélypiros, vörös és bordó árnyalatok nehézkesek, és talán túl nagy komolyságot feltételeznek, addig a pipacspiros egy üde, szellős árnyalat.

Kombináld zölddel, narancssárgával, sárgával - ezzel erősítve a vidám és természetes mivoltát -, de a merészek a lila mély árnyalataival is párosíthatják. Amit azonban felejts el, az a rózsaszínes, pinkes árnyalatokkal való játék. 

1. Szék - Forma Vivendi 35 410 forint  2. Evőeszköz készlet - KIKA 4999 forint  3. Fotel - IKEA 19 990 forint  4. Asztali lámpa - Heaven Home 6990 forint  5. Falilámpa - IKEA 2490 forint  6. Díszpárnahuzat - IKEA 995 forint  7. Függöny - Diego 1999 forint/m2Forrás: Life.hu