7 lélegzetelállító strand, melyek látványától azonnal utazni támad kedved

Forrás: Thinkstock -
Spanyoloroszág part strand Portugália Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ számos csodát tartogat számunkra, vannak gyönyörű városok, épületek, emlékművek, ám sokunk nyaraláskor csak élvezni akarja a nyugalmat, a pihenést egy tengerparton, ahol kristálytiszta a víz és puha homok simítja a talpunkat. Összegyűjtöttünk pár fantasztikus partot, melyek egy része könnyen elérhető, másokhoz már repülőre, vagy épp hajóra kell szállni, egyben azonban megegyeznek; mérhetetlenül különlegesek.

1. Navagio-öböl - Görögország

Ez a meseszép, homokos és elszigetelt öböl Zakynthos szigetén található, Görögországban. Ide csak hajóval lehet eljönni, így a tengeribetegséggel küzdők vegyenek magukon erőt, megéri! Amit itt találsz, az a romantika, mélykék és kristálytiszta víz, mészkősziklák, sőt a parton találsz egy állítólagos csempészhajó romot is.

Navagio Forrás: Thinkstock

2. Benagil part – Portugália

A délen fekvő portugál kis település, nem üdülőközpontjairól, hanem csodás strandjáról híres. Több városból is szerveznek ide utakat, így, ha Dél-Portugáliában jársz, ezt nem szabad kihagynod! Afrika közelsége különleges mediterrán hangulatot kölcsönöz a partszakasznak. Az itt található barlangok, egyszerre teremtenek elmélyült és felemelő hangulatot.

Benagil part Forrás: Youtube

3. Playa de Las Catedrales – Spanyolország

Ezt a különleges part, hű a nevéhez - a Katedrálisok partja. Olyan, mintha valóban egy ilyen hatalmas épület boltívei között sétálnál, persze csak apály idején. Lenyűgöző látvány, ahogy az ember eltörpül a természeti alkotta csoda mellett, vagyis alatt.

Playa De Las Catedrales Forrás: Thinkstock

4. Playa del Amor – Mexikó

Ez távolabbi úti cél, mint az előzőek, de ha az ember eljut Mexikóba, ne csak a tequila különlegességekkel gyarapítsa élménytárát. A szerelmesek partjának is nevezett strand szárazföldön keresztül meg se közelíthető. A vízitaxi- vagy hajóút azonban még csábítóbbá teszi, és így a romantikus összebújásra több idő jut. Homokos és sziklákkal tarkított partján könnyen elrejtőzhetünk a kíváncsi szemek elől.

Playa Del Amor Fotó: Miguel Naranjo

5. Maldív-szigetek

Ez egy kakukktojás, hiszen nem csupán egyetlen partról van szó; az egész partszakasz csodát rejt magában. Éjszaka mesés kék fényben pompázik az egész, mely a partra vetődő fitoplanktonoknak köszönhető. Az egész térségben látható ez a hihetetlen látvány, ám nem egész évben – igazából kis szerencse is kell hozzá, de a szerencséseknek életre szóló élményben lesz részük.

Maldív szigetek Forrás: Thinkstock

6. Pink Beach – Bahamák

Ennél szebb és „nőcisebb" partot el se lehetne képzelni. A homok lágy, a víz tiszta, a látvány pedig csodás. A Harbour-sziget öt kilométer hosszan elterülő partszakaszának egyedülálló látványáért a foraminiferákok felelősek; ezek az apró rákok élnek rózsaszín kagylóhéjakban, a hullámok sodorják őket a partra.

Pink Beach, Bahamák Forrás: Thinkstock

7. Koekohe part - Új-Zéland

Nem akármilyen látvány fogad, ha ide látogatsz. A parton gömb alakú sziklák sorakoznak, és bár úgy néznek ki, mint a Jégvarázs trolljai összegömbölyödve, valójában a természet játékosságát tükrözik. A maorik úgy tartják, hogy az ősi kenukon élelemmel teli zsákokat vittek, de volt, amelyik leesett, ezeket a víz a partra mosta, majd azok kővé váltak.

Koekohe part Forrás: leeduguid.com.au

Te melyik parton nyaralnál a legszívesebben?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.