22 év után derült ki, hogy az anya nem a saját lányát nevelte fel. A kórházban cserélték el a babákat, minden érintett 30 ezer eurós kártérítést kap.

Csupán egy rutin vérvizsgálatra ment Doris Grünwald, amikor 22 éves volt. Így derült ki, hogy azok, akiket a szüleinek hitt, valójában nem azok. A grazi klinikán cserélhették el egy másik babával még a születésekor, a szülők is a kórházat hibáztatták. Az eset 5 éve derült ki, és azért hozták most nyilvánosságra, mert szeretnék megtalálni Doris Grünwald igazi szüleit, valamint az ő nevelőszülei is kíváncsiak a lányukra.

22 év után derült ki, hogy Evelin Grünwald gyerekét elcserélték a kórházbanForrás: Facebook/Doris Grünwald

Természetesen ettől függetlenül sajátjukként nevelték tovább Dorist, és hivatalosan is örökbe fogadták a lányt. "Természetesen ez hatalmas sokk volt számomra, és a lányom számára is, de kezdettől fogva tudtuk, hogy semmi sem képes elválasztani minket. Ez a gyerek a legjobb dolog, ami történt az életemben" - mondta a Euronewsnak az anya, Evelin Grünwald. A kórház nem ismerte el a felelősségét, de a bíróság szerint csak ők hibázhattak, így 30 ezer eurós kártérítést kell fizetniük minden érintettnek: a lánynak, az anyának, és az apának is. A másik család egyelőre nem került elő, de a klinika minden abban az időben ott szült nőnek ingyenes DNS-vizsgálatot biztosít.