Az idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel.

A Nevadai egyetemen végzett Brandan Siebrecht terve a szálloda és a gyors közlekedés kényelmét ötvözi.

Brandan Siebrecht terve a szálloda és a gyors közlekedés kényelmét ötvöziForrás: Brandan Siebrecht

Így képzeld el a „vonat hotelt"  

Lényegében 13 hotelt kapcsol össze az Egyesült Államok különböző városaiban. A 2013-as Tesla vezérigazgatója, Elon Musk elképzelése inspirálta, melyben a közlekedé, olyan járművek használatára támaszkodik, amelyek egy csökkentett nyomású csőben mozognak.

A közlekedés, olyan járművek használatára támaszkodik, amelyek egy csökkentett nyomású csőben mozognakForrás: Brandan Siebrecht

Mit jelent ez pontosan? Nos, ez egy energiatakarékos módja lenne a gyorsabb utazásnak, anélkül, hogy elhagynánk a szállodai szobát.

A mobil hotel megállna Seattle-ben, Portlandban, San Franciscóban, Las Vegasban, Los Angelesben, Denverben, Sante Fe-ben, Austinban, Chicagóban, Nashville-ben, Washingtonban, New Yorkban és Bostonban.

A mobil hotel megállna több nagy amerikai városban isForrás: Brandan Siebrecht
Az öt legmenőbb szállodai szolgáltatás - Meg fogsz lepődni!Forrás: Facebook/Bulgari Hotel London
Az öt legmenőbb szállodai szolgáltatás - Meg fogsz lepődni!
A luxushotelekben az elegáns berendezések, tágas szobák, lakosztályok és a pazar kiszolgálás hozzátartozik az alapszolgáltatásokhoz. Ahhoz azonban, hogy a vendégek igazán emlékezetes napokat töltsenek egy szállodában, ennél egy kicsit több kell. Valami plusz, valami extra, amitől meg lehet különböztetni egymástól a milliós szállásokat - nos, vannak hotelek, ahol kimaxolták az egyediséget.

Ez a forradalmi koncepció nem csupán az utazás okozta kellemetlenségeket – több jegy megvásárlása, késés, csatlakozás – szüntetné meg, de a különbözői szállodai foglalások terhét is levenné az utazni vágyóról. Ráadásul mindig ugyanabban a szobában lehetne megszállni, ami kényelmes és biztonságos is egyben.

Mindig ugyanabban a szobában lehetne megszállni, ami kényelmes és biztonságos is egybenForrás: Brandan Siebrecht

Ezt nyújta majd a Hyperloop Hotel a vendégeknek/utasoknak 

A szállodai lakosztályok újrahasznosított szállítódobozokból készülnek majd, de a luxuson nem fognak spórolni; mindegyiket saját irodával, nappalival, egy síkképernyős TV-vel, hálószobával és egy fürdőszobával tervezik. Siebrecht azt jósolja, hogy a vendégek a Hyperloop rendszeren keresztül hozzávetőleg 1.200 dollárért utazhatnak majd.

A szállodai lakosztályok újrahasznosított szállítódobozokból készülnek majd, de a luxuson nem fognak spórolni: mindegyiket saját irodával és egy síkképernyős TV-vel tervezikForrás: Brandan Siebrecht

Úgy vélem, a Hyperloop One a következő nagy innováció az Egyesült Államokban és esetleg a világban. Szeretném feltárni azokat a módszereket, amelyekkel ez a technológia átalakíthatja a teljes utazási élményt és a vendégszeretetet. - mondta Siebrecht a Business Insidernek. Reméli, hogy 2020-ra teljes mértékben működni fognak a tesztpályák, arról, hogy utána elkezdődhet-e az építkezés, még nincs hír.