A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából, ekkor pedig, aki csak teheti, igyekszik a nagy napot a természet közelében megrendezni. A legjobb megoldás, ha a zárt tér és a gyönyörű természet találkozik, így a váratlan rossz idő sem okozhat nagy problémát. Íme, néhány esküvői helyszín, amelyek szinte mindenki tetszését elnyerték. 

Alsópetényi Prónay-kastély - mint egy királylány

Ki ne álmodozott volna arról, hogy akárcsak egy királylány, kastélyban tartsa az esküvőjét? Ha az alsópetényi Prónay-kastélyt választod, máris teljesül ez a vágyad. A kastély díszudvara ideális és gyönyörű helyszín a vendégek fogadásához, esős idő esetén a korhűen berendezett Prónay Szalonban van erre lehetőség. A Nagykastély mögötti dísztó kis szigete és hídja igazi romantikus helyszín a boldogító igen kimondásához,  de ha rossz idő van, maga a ceremónia is megtartható a szalonban.

Alsópetényi Prónay-kastélyForrás: pronaykastely.hu

Tatai Pálma Rendezvényház - az egzotikus környezet szerelmeseinek

Ha egzotikus hangulatú esküvőre vágysz, de mégis Magyarországon maradnál - ami valljuk be, célszerű, hiszen nem sokan szeretnék az egész násznépet külföldre utaztatni -, akkor szuper választás lehet az tatai Angolparkban található Pálma Rendezvényház, ahol polgári és egyházi esküvőre is lehetőség nyílik. A bálterem különleges, vintage stílusú dekorációja egészen biztosan mindenkit lenyűgöz majd. A páratlan szépségű Cseke-tó és műromok előtt évtizedek óta fényképezkednek a szerelmes párok életük legszebb napján.

Tatai Pálma RendezvényházForrás: palmhouse.eu

János-hegyi kilátó - vagány erdőrajongóknak

Ha igazán különleges esküvőre vágysz, akkor a budapesti János-hegyi kilátó a tökéletes helyszín. Ha ezt egy kis vagánysággal is megspékelnéd, akár a libegővel is érkezhettek a helyszínre, ami önmagában is szuper élmény és fotótéma. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik Budapestre. A torony 23,5 méter magas, teraszos elrendezésű. Összesen hat, felfelé haladva egyre kisebb átmérőjű szintje van. Az alsó kettő zárt, a következő három szinten egy-egy körterasz található, legfelső pedig felülről teljesen nyitott. A vendégeknek a fák közti ligetben terítenek meg, az éjszakai erdőt pedig hangulatosan meg is világítják. A helyszínen a polgári és az egyházi szertartás is megtartható, sőt a szabadtéri moziban, ha igény van rá, az ifjú pár kisfilmjét is levetítik. A kilátó rossz idő esetén termet biztosít a násznépnek.

János-hegyi kilátóForrás: Wikipédia

Köveskál - ha családias ceremóniára vágysz 

Ha olyan vidéken tartanád az esküvődet, ami a csodálatos toszkán vagy a provence-i táj látványát idézi, a Káli-medence ideális választás. A Köveskálon található vendégház tökéletes szimbiózisa a vidéki hagyománynak és a méltóságteljes eleganciának. Az étterem maximum 50 fő fogadására alkalmas, így leginkább azoknak ajánlott, akik szűk körben szeretnék eltölteni életük egyik legboldogabb napját. 

Köveskál, Káli Art Inn HotelForrás: kaliartinn.hu

Villány - a vörösborok szerelmeseinek

Nagy borrajongó az egész család, így szívesen elkápráztatnátok a násznépet azzal, hogy Magyarország egyik legimpozánsabb borvidékén tartjátok az esküvőt? A Bock Hotel Ermitage és Óbor étterem autentikus varázsa, a villányi borvidék páratlan hangulata, a zamatos borok és a gasztronómiai ínyencségek mind-mind hozzájárulnak a nagy nap sikeréhez. A boldogító igent a különleges akusztikájú és páratlan hangulatú Bock kápolnában mondhatjátok ki, a lakodalomnak otthont adó boltíves pince pedig felejthetetlenné teszi a nagy napotokat. 

Bock Hotel Ermitage és Óbor étteremForrás: hotel.bock.hu

Balaton - ha egy hajó az ideális helyszín számodra 

Ha a csodálatosan szép, festői Balatonon tervezed az esküvődet, akkor a 23 hajóból álló balatoni hajóflotta hajói hangulatos környezetet biztosítanak számodra. Így lehetőséged nyílik a pár főtől akár a több száz fős esküvők megtartására is, a magyar tenger egészen biztosan látványos hátteret ad a nagy napotokhoz. A hajón kimondott igennél pedig valóban nehéz romantikusabbat elképzelni, az pedig külön kényelmessé teszi az esküvő megszervezését, hogy a pár 22 kikötő közül választhat indulási helyszínt. A kisebb létszámú eseményhez nosztalgia-, a több száz fős násznéphez rendezvényhajót lehet választani. 

Balatoni hajóForrás: bhkeptar.hu