Czeizel Endre családjának sikerült megegyeznie végre arról, kinek mennyi jut a tudós hagyatékából. A genetikus szeretője azonban még nem lélegezhet fel, mert gyorsan gyanúsítottá válhat a spermabotrányban!

Czeizel Endre halála nagy fájdalmat okozott a családnak, és rengeteg fejfájást. A neves genetikus szeretője ugyanis szintén részesedni akart a hagyatékból, hiszen két gyermeke is született a tudóstól mesterséges megtermékenyítés útján, és Dóra úgy érezte, nekik is jár a vagyonból. Az akkori hírek szerint 100 milliót követelt a családtól. 

Lezárult Czeizel Endre hagyatéki ügyeFotó: Bielik István - Origo

A Blikk információi szerint sikerült a feleknek megegyezniük a 400 millió forintot kitevő hagyaték sorsáról, ám arról nem szól a fáma, hogy kinek mennyi jutott. A genetikus barátnője, Dóra is elégedett lehet, de még nem lélegezhet fel, ugyanis a genetikustól született két gyermeke nemzése körüli vizsgálatok még nem zárultak le. Magyarországon ugyanis egy férfi csak a házastársának vagy regisztrált élettársának ajánlhat fel spermát megtermékenyítés céljából, Czeizel Endre viszont házasságban élt, amikor szeretőjének adományozta hímivarsejtjeit. Ezt tehát nem tehette volna meg, de nemcsak ő követett el törvénytelenséget, hanem Dóra is, valamint a beültetést végző intézmény. A nyomozás még nem zárult le, de ha megállapítják, hogy bűncselekmény történt, akkor Dóra lehet az egyik gyanúsított.