A nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon.

A Rák, az Oroszlán és a Szűz horoszkóp egyes jeleit, vonásait rejtik ezek az asztali virágcsokrok. 

Rák (június 21. - július 22.)  

Az igazi nyár a Rák állatövi jeggyel kezdődik, amelyet a víz és a Hold ural.

A fehér virágok, a hűvös zöldek és a kék árnyalatok a hold fényét, nyugtató jegyeit fogják sugározni. Segít elszakadni a kinti forróságtól, és a nyugalom egy csöppnyi szigeteként öleli körbe a lelkünket. A legjobb, ha egy szép tálba vizet teszel, és ebben hagyod szabadon úszni a növényeket; páfrányt, babarózsát, dáliát, hortenziát, nefelejcset és némi fadarabot. 

Páfrány, babarózsa, dália, hortenzia és nefelejcsFotó: Vanessa Hellmann
Forrás: Thinkstock
Tudd meg, melyik a születési hónapod virága!
A születési nap alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl virágokat is rendelhetsz a világrajöveteled idejéhez. Ismerd meg, és válaszd a születésed hónapjához tartozó virágot; ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)  

A szezon közepén, még erőteljesen tart a nyár, de már érződik a vége, így szeretnénk minden percét kihasználni, minden pillanatát átélni! A napsugárzó Oroszlán játékos, élettel teli, kreatív és merész. Ne félj az élénk színektől, a drámai stílusoktól, szabadítsd fel a kreativitásod!

Az extravagáns virágelrendezés gyömbérgyökerekből (Geum), ökörszemekből, tigrispáfrányokból, faágakból és fűből áll. A fűszálak majdnem úgy néznek ki, mint a lángok, míg a citrusos vadvirágok drámai elemként simulnak a kompozícióba.

Gyömbérgyökér, ökörszem, tigrispáfrány és füvekFotó: Vanessa Hellmann

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.) 

A nyár utolsó szakasza a szűz jegyébe esik, amikor a nappalok még hosszabbak az éjszakáknál, de már komolyan érezni az évszakváltást. Ez a csillagjegy a szabad nyár után segít visszarendezni az életünket, a gondolkodásunkat egy praktikusabb és összeszedettebb állapotba.

Ez az elrendezés a fehér zsálya, a fekete zsálya, a levendula, a citrom verbena, a kamilla és a menta egységéből tevődik össze. Válassz olyan virágelemeket, amelyek újrahasznosíthatók – pl. főzéshez, teához -, akárcsak az ebbe az elrendezésbe beépítettek.

Fehér és fekete zsálya, levendula, citrom verbena, kamilla és mentaFotó: Vanessa Hellmann